Premiérová trefa nestačila

ŠUMPERK • Čtyři zápasy potřebovali k tomu, aby smazali potupnou nulu na extrémně chudém gólovém kontě. Ve finále nebyla premiérová trefa šumperským fotbalistům k ničemu. Všechovice kontrovaly dvakrát a vyválčily všechny body, které je katapultovaly na první místo průběžného pořadí. Svěřenci Zdeňka Opravila zůstali přikovaní v tabulkovém podpalubí.

Petr Fišer

Bohumil Tesař

DIVIZE E UMPERK – VŠECHOVICE 1:2 (1:1)

Šumperk nasadil slušné tempo. Hrál snaživě, agresivně a pěkně od podlahy. Hosté oproti tomu působili profesorským a těžkopádným dojmem, jako by měli k obědu těžko stravitelnou kalorickou bombu. Rozdílná snaha se projevila i na skóre. Ve dvacáté minutě doletěl do jejich obranné šestnáctky míč, který se po následném odrazu dokutálel k hranici velkého vápna k číhajícímu Vojtěchu Cikrytovi. Povedená rána v provedení letní posily z Mohelnice málem protrhla síť pod horní částí brankové konstrukce – 1:0. Žlutomodří si jednogólový náskok do šatny neodnesli. Ve 44. minutě doplatili na nedůraz v obraně. Uvnitř pokutového území nebyli schopni uklidit balón do bezpečí a z následného závaru zbytečně inkasovali. Zbytečná byla i krizová situace, která se zrodila na konci úvodní čtvrthodiny druhého dějství. Pro strážce Martina Kreizla se centr směřující do pokutového území změnil v horký brambor a oheň byl okamžitě na střeše. Při stahování mu vypadl z rukavic, a protože následnou nápravu řešil v rozporu s pravidly, hostům se snesla z nebe jedna z nejlacinějších penalt v probíhající sezóně. S jistotou ji využil Adam Hrdlička. Všechovičtí fotbalisté ve zbytku utkání zkušeně hájili získaný náskok. Pomáhala jim k tomu čím dál rozkouskovanější hra. „Přijeli jsme sem s pokorou a vědomím, že náš soupeř potřebuje bodovat. Šumperk byl do přestávky hodně nepříjemný a také lepší na míči. Nakopl nás gól do šatny, od startu druhého poločasu jsme získávali všechny důležité balónu. Kluci po horší první půlce ukázali charakter a dobrou morálku,“ pochvaloval si trenér hostujícího celku Petr Zatloukal.

BRANKY: 20. Cikryt – 44. Hoffmann, 58. Hrdlička. Diváci: 250. ŠUMPERK: Kreizl – O. Kováč, D. Liďák, Linet, Jurásek – Kotzmann, Lavrovič, Tran Chi Dong, Pavelka – Patrik Strnad, Cikryt. Střídali: 46. Michal Sitta, 59. Nízký, 78. Elšík.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*