Derby liga = trefa do černého

OKRES  Byla to trefa do černého. Nápad uspořádat v mimosezónním období Vesnickou derby ligu se setkal s velkým úspěchem na všech frontách. Zápasy osmi okresních týmů bavily fotbalové příznivce ze širokého okolí. „Jsme za to obrovsky rádi. S takovým zájmem diváků jsme ani nepočítali. Nic lepšího jsme si nemohli přát. Turnaj splnil svůj přípravný účel a navrch lákal nadprůměrné množství fanoušků, kteří byli po dlouhé pauze viditelně hladoví. Našemu pokrmu přišli velmi rychle na chuť. Během druhého finále v Lošticích za mnou chodili s tím, že se jim derby liga vesnic moc líbila a zamlouvala. Takže super,“ konstatoval spokojeně jeden z hlavních organizátorů Jan Knobloch.

Loštický souboj sledovalo na vlastní oči přes 300 zvědavců. Početný tábor věrných fandů přijel ze Štítů, které uhájením čistého konta vystoupaly na turnajový vrchol. „Bezbranková remíza pro nás byla lichotivým výsledkem. Domácí působili aktivnějším dojmem a nachystali si více šancí,“ uznal Vojtěch Langer. „V mrtvé sezóně to pro nás byla prospěšná příprava a také výborná příležitost k tomu, abychom se udržovali v herním a zápasovém tempu. Všechno orámcovala výtečná organizace,“ kvitoval s povděkem štítecký funkcionář.

„Ve finále jsme dojeli na jalovou produktivitu. Ke konci jsme to museli otevřít a hrát vabank, což byla voda na mlýn pro jejich rychlonohého útočníka Jandejska. Bohužel, když nedáme gól, nemůžeme vyhrát,“ vrátil se k závěrečnému střetnutí v Lošticích bafuňář domácího klubu Slavomír Pospíšil.

O korunu pro krále střelců se ve Vesnické derby lize museli podělit dva kanonýři. Martin Jandejsek i lesnický snajpr Lukáš Křenek se shodně zastavili na šesti brankových zásazích. 

(mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*