V Mohelnici se dlouho nezdržel, Cikryta si pozval kouč Šumperka

MOHELNICE, VELKÉ LOSINY • Po návratu do Mohelnice nestačil odehrát za mužstvo vedené Romanem Kubou jediné soutěžní utkání. A možná ho ani neodehraje. Mladého záložníka Vojtěcha Cikryta, kterého nedávná minulost pojí se Sigmou Olomouc, pozval na letní přípravu svého týmu trenér šumperských fotbalistů Zdeněk Opravil.

Petr Fišer
Bohumil Tesař

„Uvidíme, jak to s ním dopadne. Jestli v Šumperku zůstane, nebo se vrátí. Zatím je to otevřené na obě strany,“ nastínil kouč Kuba. Ten po více než měsíční pauze způsobené koronavirem svolává svůj tým ke společným tréninkům dvakrát týdně. Včetně dorostenců se mu hlásí početná „grupa“ čítající až pětadvacet hlav. Plnohodnotnou šanci v mužském áčku od něj dostane trio mladíků Doležal, Linhart, Šváb. „Naostro začneme v prvních červencových dnech. Budeme se snažit, aby letní příprava byla co nejpestřejší. V plánu máme start na turnaji v Maletíně a taky je rozjednáno několik přáteláků,“ nechal nahlédnout do mohelnického rozpisu.

Na úvodní střetnutí s Olešnicí (20. června od 18 hodin) navážou další duely s Rapotínem, Zábřehem, Litovlí a Moravskou Třebovou. Jedno pohodově laděné proběhnutí už mají Kubovy ovečky za sebou. Loštice vyprovodily ze hřiště „tenisovým kanárem“ 6:0.

CO BUDE DÁL?

Jak moc ovlivní koronavirové následky dění v nižších fotbalových soutěžích, se teprve uvidí. Početnou rodinu z Mohelnice žádný aktuální bubák ze spaní nebudí. „Na podpoře města se nic nemění a stejné je to i s přízní našich sponzorů. Všechno zůstává jako dřív. Takže bez toho, abychom museli řešit závažnější finanční potíže,“ řekl Roman Kuba.

Otazník stále visí nad spuštěním soutěžních stavidel. Pro kluby, a nejen z krajského přeboru, je to komplikace. „Nikdo neví, jestli sezóna začne kolem desátého jako každý rok, nebo třeba až na konci srpna. Chcete načasovat formu na správnou dobu a pořád není jasné, kdy to vypukne. Musíme se s tím popasovat stejně jako ostatní mančafty v soutěži,“ netajil svůj pohled na věc předseda Velkých Losin Radek Svedek.

Jeden ze tří okresních zástupců vyrukuje na své soupeře s novým lodivodem. Přesněji řečeno se staronovým. „Všichni věříme tomu, že jsme za daných okolností zvolili nejlepší možné řešení a že jsme udělali krok, který se nám vyplatí a posune nás dopředu. Každý trenér má svůj rukopis a chce, aby byl vidět. Nikde to ale nefunguje ze dne na den. Každopádně jsme rádi, že jsme se domluvili právě s Romanem Maňkou a že do trenérského kolotoče znovu naskočí i Jirka Mika, který povede naše dorostence,“ těšilo Svedka.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*