Chance liga úplně jinak, sezóna má být „nesestupová“

ŠUMPERK • Pokud nový herní systém, který vzešel z pátečního jednání prvoligových klubů, posvětí výkonný výbor Českého hokeje, nadcházejí ročník druhé nejvyšší soutěže bude „nesestupový“. Znamená to jediné. Záchranářskou jistotu pro všech osmnáct klubů včetně tří nováčků ze Šumperka, Vrchlabí a Kolína.

Petr Fišer

Původní model přitom počítal až se čtyřmi padajícími týmy. Po naplnění smutného příběhu chomutovských Pirátů, kteří se z profesionální scény odporoučeli až do krajského přeboru, je ale všechno jinak. Vzhledem k nejistotě ohledně pandemie koronaviru se nemá uskutečnit ani play off. V základní části se každý s každým utká třikrát, což představuje porci 51 kola. Postupujícího do extraligy určí následná nadstavba, do níž se automaticky kvalifikuje deset nejlepších celků. Do té doby získané body zůstanou v platnosti a přenesou se do další fáze. Pro zbývající mužstva sezóna skončí. ČTVRTEČNÍ PŘÍPRAVA ŠUMPERK – VRCHLABÍ 2:7 (1:1, 0:2, 1:4) Domácí premiéru Draků totálně pokazil tragický závěr. Hostitelé za otevřeného stavu 2:3 obdrželi čtyři slepené góly a místo vytouženého vyrovnání museli trávit nepříjemný debakl. „Jsem přesvědčený o tom, že výsledek neodpovídá tomu, co jsme hráli. Porážka nás samozřejmě mrzí, na druhou stranu si myslím, že je to v této fázi přípravy dobrá facka,“ řekl trenér Martin Sobotka. „Dělali jsme stejné chyby jako v Havířově. Ve středním a útočném pásmu jsme zbytečně ztráceli spoustu puků. K tomu jsme neproměňovali šance a neubránili dvě přesilovky soupeře. Hráče stále zkoušíme a hledáme jim v sestavě co možná nejoptimálnější místo.“ Čtyři branky inkasované během čtyř minut? Milfait a spol. si dobře uvědomovali, co napáchali. Takový výpadek se moc často nevidí. „Nezvládli jsme to především v hlavách. Naše koncentrace nebyla taková, jaká měla být,“ uznal Daniel Hroch. „Radost nám to pochopitelně neudělalo, ale pořád je to jen příprava. V kabině jsme si řekli, že to musíme hodit za hlavu a jít dál,“ dodal odchovanec Šumperka.

BRANKY: 17. Vacín (Milfait), 54. Milfait (Gewiese, Jaroš) – 17. Pochobradský (Oliva), 29. Hozák (Urban), 31. Moník (Mrňa), 57. Niko (Matýs), 57. Moník (Chalupa), 58. Mrňa (Hozák), 60. Urban (Hozák). Vyloučení 7:6, využití 0:2, střely na branku 41:31, 300 diváků. ŠUMPERK: M. Peksa (30. Altrichter) – Gewiese, Dosek, Dudycha, Nepokoj, Spálovský, Švec, Věntus, Kališ – Jaroš, Milfait, Vacín – Uhlík, Potočný, Krejčiřík – Hložek, Spratek, Hroch – Haluza, A. Scheuter, Horký.

PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ 6. SRPNA: Havířov – Šumperk 4:3 (Hroch, Hložek, Řezáč). 13. SRPNA: Šumperk – Vrchlabí 2:7 (Vacín, Milfait). 18. SRPNA: 18.00 Šumperk – Opava. 20. SRPNA: 18.00 Vrchlabí – Šumperk. 25. SRPNA: 18.00 Šumperk – Žďár n. S. 28. SRPNA: 17.00 Šumperk – Vítkovice. 3. ZÁŘÍ: 18.00 Přerov – Šumperk. 7. ZÁŘÍ: 18.00 Šumperk – Prostějov.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*