Kujme železo, dokud je žhavé. Hokejové vedení Šumperka nelení

ŠUMPERK · Kdo zaváhá, nežere. V  hokejovém Šumperku správně vytušili, co je v sázce. Proto kují železo, dokud je žhavé a při obchodování na hráčském trhu nezahálejí. Šéf Draků Vladimír Velčovský a hlavní trenér Martin Janeček potvrdili podpisy už jedenácti hráčů. Zatím posledním přírůstkem je slovenský centr Dávid Kohút.

Petr Fišer

MARTIN HOLÍK

Mladý brankář se přes Hodonín a brněnský Warrior dostal až do slavné Komety, kde rozvíjel svůj talent v dorosteneckém a juniorském týmu. Mužský hokej si poprvé otestoval ve druhé lize, konkrétně v Pelhřimově a Havlíčkově Brodě. O level výš se dostal ve chvíli, kdy po něm sáhli Zubři z Přerova. Za hanácký klub odchytal sedm střetnutí. VĚK: 21 let. POST: brankář. KARIÉRA: Hodonín, Warrior Brno, Kometa Brno, Pelhřimov, Havlíčkův Brod, Přerov. CHANCE LIGA: 1 klub, 7 zápasů, 3,05 (průměr gólů obdržených na jedno utkání).

VOJTĚCH MOKRY

Spolehlivými výkony, které podával mezi mládežníky, si řekl o šanci v áčku Olomouce. Při absenci prvních dvou gólmanů nepředstavoval jen vynucený záskok, co nejistě krotí sebelehčí kotouč. Naopak vyvolal pořádné haló. Obzvláště jeho debuty proti Liberci a Kometě Brno způsobily důkladný rozruch, sotva plnoletý „benjamínek“ přiváděl strádající střelce k hotovému šílenství. VĚK: 19 let. POST: brankář. KARIÉRA: Havířov, Poruba, Olomouc. EXTRALIGA: 1 klub, 4 zápasy, 1,67 (průměr gólů).

TOMÁŠ DRTIL

Ve třiceti letech má zkušeností na rozdávání. Zahrál si extraligu, první ligu i druhou ligu. Při kladenské zastávce se potkal se slavným Jaromírem Jágrem. Šumperský odchovanec by po návratu do rodného města z Prostějova měl patřit mezi největší tahouny. VĚK: 30 let. POST: obránce. KARIÉRA: Šumperk, Kladno, Písek, Olomouc, Most, Havířov, Prostějov. EXTRALIGA: 1 klub, 8 zápasů, 0 bodů. CHANCE LIGA: 6 klubů, 319 utkání, 93 bodů (32+61). DRUHÁ LIGA: 1 klub, 165 zápasů, 117 bodů (43+74).

MARTIN PĚNČÍK

Není to žádný bourač, který by u mantinelu „lisoval“ jednoho protihráče za druhým. Se 170 centimetry výšky a 73 kilogramy váhy si zakládá na jiných atributech. Realizační tým Draků pevně věří, že naplno prodá svůj potenciál a rozkvete do herní krásy. VĚK: 20 let. POST: obránce. KARIÉRA: Přerov, Hradec Králové, Trutnov, Hodonín, Prostějov. CHANCE LIGA: 1 klub, 24 utkání, 8 bodů (1+7). DRUHÁ LIGA: 2 kluby, 4 zápasy, 0 bodů.

DENIS KINDL

Další comeback klubového odchovance. A nutno říct, že velmi překvapivý. Hokejista s extraligovými ambicemi si v Šumperku bude chtít spravit chuť po posledních dvou sezónách. Nesly se ve znamení nepříliš povedeného pardubického angažmá a dlouhého čekání na novou výzvu. Nakonec ho spasila až krátká štace ve Frýdku-Místku. VĚK: 28 let. POST: útočník. KARIÉRA: Šumperk, Pardubice, Třinec, Olomouc, Prostějov, Kladno, Karlovy Vary, Plzeň, Frýdek-Místek. EXTRALIGA: 4 kluby, 222 utkání, 82 bodů (34+48). CHANCE LIGA: 5 klubů, 199 zápasů, 129 bodů (48+81).

DANIEL SPRATEK

Na Tyršově stadiónu zapouští pevné kořeny. Do Škoda arény přišel s trenérem Janečkem, jenž si ho vytáhl do ambicióznějšího mužstva z Opavy. Teď se znovu potkají na jedné straně barikády a pro snaživého útočníka to bude už třetí ročník po sobě strávený v šumperském prostředí. VĚK: 23 let. POST: útočník. KARIÉRA: Havířov, Vítkovice, Kopřivnice, Havlíčkův Brod, Valašské Meziříčí, Opava, Šumperk. CHANCE LIGA: 1 klub, 25 utkání, 11 bodů (5+6). DRUHÁ LIGA: 5 klubů, 90 zápasů, 84 bodů (30+54).

DANIEL VACHUTKA

Možnost navázat na spolupráci s oblíbeným trenérem dostane i rychlonohý křídelník, který po postupu do první ligy upřednostnil nabídku Prostějova. Pod Janečkovým vedením zažil jednu z nejpovedenějších sezón a oba svorně doufají, že se jim pod společnými křídly bude dařit i na úrovni Chance ligy. VĚK: 28 let. POST: útočník. KARIÉRA: Šumperk, Pardubice, Karlovy Vary, Břeclav, Přerov, Prostějov. CHANCE LIGA: 3 kluby, 103 utkání, 34 bodů (12+22). DRUHÁ LIGA: 2 kluby, 215 zápasů (112+138).

TOMÁŠ VILDUMETZ

Tvořivý forvard, jenž přispěl k postupu Kladna mezi elitu, si vyzkouší premiérovou moravskou štaci. Dosud působil pouze v Čechách. Největší stopy zanechal ve „svých“ Karlových Varech a během vydařeného hostování v Ústí nad Labem. Extraligový nášup dosud koštoval v jedenatřiceti případech. VĚK: 22 let. POST: útočník. KARIÉRA: Karlovy Vary, Slavia Praha, Kladno, Řisuty, Ústí n. L., Sokolov. EXTRALIGA: 1 klub, 31 utkání, 7 bodů (2+5). CHANCE LIGA: 3 kluby, 110 zápasů, 68 bodů (19+49). DRUHÁ LIGA: 1 klub, 8 střetnutí, 7 bodů (2+6).

LUKÁŠ ŽÁLČÍK

Devátý podpis vyvolal u dračích fanoušků pravý hokejový orgasmus. Po domovině zatoužil ostřílený borec, který je první ligou důkladně ošlehaný. V nejvyšším patře si vyzkoušel, jaké to je, když se může prát za dva klubové velikány – pražskou Spartu a Duklu Jihlava. VĚK: 30 let. POST: útočník. KARIÉRA: Šumperk, Opava, Beroun, Sparta Praha, Litoměřice, České Budějovice, Prostějov, Dukla Jihlava. EXTRALIGA: 2 kluby, 119 zápasů, 21 bodů (12+9). CHANCE LIGA: 5 klubů, 452 utkání, 336 bodů (179+157). DRUHÁ LIGA: 1 klub, 13 střetnutí, 5 bodů (3+2).

LUDVÍK RUTAR

Bývalý mládežnický reprezentant, jenž za republikové výběry do 16, 17, 18 a 19 let stihl nastřádat starty v pětatřiceti mezinárodních zápasech, si šumperskou misi prodlouží o další vyřízené hostování. Tentokráte plnohodnotné a celosezónní. Kmenový bek olomouckých Kohoutů v důvěrně známém prostředí naváže na krátkou epizodu, kterou sehrál ve druhé polovině minulého ročníku. Po příchodu z Havířova se vinou zranění smrskla na pouhá tři střetnutí. „Ludvík má ohromný potenciál. S mým asistentem se budeme snažit, aby se ve své hře zlepšoval a udělal progres. Na ledě v rámci tréninků i zápasů dostane dostatek prostoru,“ řekl kouč Janeček. VĚK: 21 let. POST: obránce. KARIÉRA: Šumperk, Opava, Olomouc, Havířov. EXTRALIGA: 1 klub, 32 zápasů, 2 body (0+2). CHANCE LIGA: 2 kluby, 86 utkání, 13 bodů (3+10).

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*