Legenda zábřežské kultury oslavila jubileum. „Ať se bez tebe ještě dlouho žádná akce v Zábřeze neobejde,“ vzkazují přátelé vitálnímu jubilantovi

ZÁBŘEH · Ve středu 9. prosince oslavil své životní jubileum držitel Ceny města Zábřeh i ocenění Pedagog města, učitel, muzikant, moderátor a také zábřežský patriot Jindřich Solovský. Stále se k němu hlásí většina jeho žáků, a to nejen na školních srazech, ale i o Vánocích se svými dětmi s oslovením „náš třídní taťka“.

Mezi zástupy gratulantů nechybělo vedení města a zástupci městského úřadu. K 80. narozeninám mu popřáli především hodně zdraví, lásky, úspěchů a životního optimismu. Facebook pak přetékal gratulacemi osobními. „Děkuji vám za krásná přání k životnímu výročí. Dodali jste mi opět energii do dalších let,“ okomentoval zájem stále vitální jubilant. Od roku 1966 působil Jindřich Solovský jako pedagog na zábřežských školách, kde se zasloužil o rozvoj řady zájmových aktivit. Věnoval se ale i oblasti sportu jako cvičitel, školitel, rozhodčí či spoluorganizátor řady významných akcí. Nejvíce patrný je jeho přínos v oblasti kulturní, a to v roli muzikanta (Moravia Big Band), zakladatele hudebních těles (žesťové trio Flash Brass, DO Moravští muzikanti), spoluorganizátora a moderátora řady akcí či spolutvůrce Kroniky města Zábřeha. „Rád bych své celoživotní „paměti“ zpracoval literárně. A protože mám rád turistiku, tak facebook osazuji svými foto-slovními reportážemi z okolí Zábřeha. Snad mě bude dopřáno času, abych si splnil ještě i obě tato přání,“ svěřil se před časem jubilant Týdnu na severu v osobním rozhovoru. (bav)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*