Je nás tu pět bývalých spolužáků. Zatím jme si moc nezahráli…. (pokračování)

ŠUMPERK · Zatímco v minulém čísle Týdne na severu jsme se s novým posilami Divadla Šumperk Adamem Jourou, Eliškou Navrátilovou a Janem Šťavou věnovali prvním rolím a pocitům z koronavirových opatření, v dnešním čísle začátek jejich působení v divadle více přiblížíme a také prozradíme, co by si nejraději chtěli zahrát.

Vladimíra Bartoňová

Na co se v současné divadelní sezóně těšíte?

A.: Já se těším na Testosteron. Koncem října jsme ho začali zkoušet. Mimo jiné pod režisérskou taktovkou Romana Grosmana, který je bývalým profesorem nás všech. Je to komedie a pan profesor navíc umí zkoušení udělat zábavné. E.: Mě čeká Barunka ve hře Babička, zatím na premiéru bohužel nedošlo. Baví mě to, tak doufám, že se odložená premiéra povede. J.: Mám to stejné s  Testosteronem i Romanem Grosmanem, se kterým jsme se potkali na konzervatoři.

Co byste si na prknech šumperského divadla chtěli zahrát?

A.: Jsem otevřený všem možnostem. Představu konkrétní postavy nemám a spíše se těším na to, co mi divadlo nabídne. Žánrově jsem si věci vyzkoušel ve škole, teď počkám, čím mě Šumperk překvapí. J.: Moje vysněná role je Cyrano z Bergeracu, to se tady ale už hrálo… Chtěl bych si rozhodně vyzkoušet klasické veršované drama třeba od Senecy, v tom jsem se na konzervatoři hodně zhlédl. E.: Mám už od školy ráda ruské dramatiky, takže něco z tohoto soudku, nebo roli, která má velký psychologický oblouk.

Jak a kdy jste se vlastně v Šumperku ocitli?

A.: Dostudovávám brněnskou konzervatoř. Sem jsem se doslal na základě konkurzu k  hostování do Amadea. Jsem tu proto už od minulé sezóny. E.: Ucházela jsem se o místo těhotné Lucie Šmýkalové. Konkurz byl v únoru letošního roku, pan ředitel si mě v první vlně koronaviru vybíral ze tří adeptek. V  té době jsem ještě studovala a při tom externě hrála v brněnském divadle Radost. J.: Do Šumperka jsem přišel společně s  Adamem. Konkurz jsme skládali z role Old Shatterhanda ve hře Vinetůůů a  následné obsazení bylo do Krkonošských pohádek. Zkušenost mám čtyřroční z  divadla Radost.

Jak vás kolektiv přijal a jak se zde cítíte?

Dohromady: Je nás tu pět mladých lidí, mimochodem bývalých spolužáků. Je tu dobrý kolektiv a  jsme tu spokojení.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*