Snídaňový chléb s avokádem, salátem a vejcem

Na dvě porce si připravíme následující ingredience:

• 2 vejce • avokádo • směs listových salátů (například rukola, polníček) • 2 ředkvičky • cherry rajčátka • čerstvé bylinky (hladkolistá petržel, máta, koriandr atd.) • 2 lžíce olivového oleje • šťáva z poloviny citrónu • čajová lžička medu • mořská sůl • čerstvě mletý pepř • 2 plátky kváskového chleba

Postup: Smícháme olivový olej s  citrónovou šťávou, medem a  solí. Do tohoto dresingu přidáme listy salátu, rajčata, ředkvičky a  promícháme. Avokádo rozřízneme napůl, zbavíme ho pecky a slupky a nakrájíme ho na tenké plátky. Najemno si nasekáme bylinky – můžeme využít ty, co máme zrovna doma, a přidáme je k salátu. Připravíme si vajíčka. Do menšího hrnce vložíme dvě vejce, přidáme vodu (aby byla celá ponořená) a přivedeme k varu. Pokud máme rádi tekutý žloutek, ale ne syrový, doba varu je přibližně 4 minuty. Pokud však chceme žloutek tužší, vaříme 6 minut. Hotová vejce odstavíme, vyjmeme z  vody a  oloupeme. Mezitím si orestujeme na pánvi nebo v toustovači dva krajíce chleba. Na chléb dáme salát, polovinu nakrájeného avokáda, jedno vejce a můžeme servírovat s trochou čerstvého pepře či sezamovými semínky. Přejeme vám dobrou chuť. (sk)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*