Ani zábřežský dechový orchestr nezahálí. Připravuje se na Notování a chystá novinky

Noty muzikanti dostali do e-mailu, skladby mají možnost cvičit sami s nahrávkami písniček, které alespoň zčásti simulují zbytek orchestru. Jak jim to jde, nebo nejde, odhalili svým fanouškům prostřednictvím videa, ukazujícím na Facebooku zákulisí domácích příprav.

Vladimíra Bartoňová 

„Už jsou to čtyři týdny, kdy jsme spolu všichni společně cvičili, po ostatních se mi stýská,“ vzpomíná na společné zkoušky tubista Karel, který videa od svých kolegů dával dohromady.„Cvičení mě samotného moc nebaví. Některé pasáže skladeb jsou třeba jen o jedné notě, která se opakuje v různých rytmech. Smysl to pak dává, až když hrajeme jako celek,“ svěřil se Pavel Zubík, třetí trumpetista orchestru.

Notování v červnu nebo později

V červnu muzikanty čeká třetí ročník Notování Zábřehem s večerním koncertem filmové hudby. S videoprojekcí a sborem, kdy na pódiu vystupuje dohromady víc než 120 hudebníků. Bude, nebo nebude? „Jen příprava repertoáru a zkoušky zaberou víc jak půl roku. Jsme ale pozitivní, pokračujeme v přípravách a věříme, že akci uskutečnit zvládneme, ať už v červnovém termínu nebo o něco málo později, bude-li potřeba,“ uvádí členové organizačního týmu orchestru.

Našlapaný výběr filmových skladeb

„Sám jsem zvědavý, co odkryje první společná zkouška. Zodpovědnost je teď na každém zvlášť. Doufám, že nezklamou,“ věří svým muzikantům kapelník Lubomír Vepřek. Výběr filmových skladeb pro letošní rok je podle něho stejně našlapaný jako dřív. „Kromě skladeb na Notování Zábřehem připravujeme i další novinky a speciálky. Je se tedy rozhodně na co těšit,“ zve na koncerty organizační tým orchestru.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*