Potřebujeme:
Poleva:
1 bílek
1 lžička citronové šťávy
100 g cukru moučka
Těsto:
200 g cukru krupice
špetka citrónové kůry
2 vejce
4 bílky
240 g polohrubá mouky
4 žloutky
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
Postup přípravy
Do mísy dáme vejce, žloutky, cukr, citrónovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny postupně vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190 °C.
Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme.
Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého ho vyklopíme.
Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citrónovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme.
Buďte první kdo přidá komentář