Utopii svědčila domácí trať, uspořádala medailovou párty

ZÁBŘEH • Po dlouhém čekání na start Moravské ligy, pod jehož vynucený odklad se podepsal „pan Covid“, si bikrosaři konečně přišli na své. V Zábřeze mohli naplno prodat aktuální formu a vyřádit se dle libosti. Petr Fišer Zahajovací výstřel měl zaznít o týden dříve v Třinci. Proti však byla nepříznivá situace panující v Severomoravském kraji a s ní spojená rozmáhající se koronovirová nemoc.

Piloti speciálních dvoukolových strojů neměli na růžích ustláno ani na Šumpersku. Vládce Jeseníků Praděd jim seslal uplakané počasí se zamračenou oblohou a vytrvalým deštěm. Pořadatelé zareagovali šalamounsky a oba závody na úkor nepoužitelné soboty vměstnali do nahuštěnějšího nedělního programu, kdy počítali s dodáním expresního balíčku – objednaným azurem. Zaregistrovalo se úctyhodných 170 závodníků. Diváci se dobře bavili, jízdy na sebe plynule navazovaly a obešly se bez vážnějších karambolů. Jediné ošetření si vyžádalo zranění třineckého zástupce. V domácím týmu Utopia Bikes se představila spousta nováčků, pro něž to byla závodní premiéra. V kategorii příchozích zájemců poutala pozornost blonďatá hříva Justynky Opravilové, která se v klučičí konkurenci neztratila, odvedla velmi dobrou práci a svým dílem přispěla k celkovému úspěchu. Co se týče obsazování stupně vítězů, hostitelská parta neměla v důvěrně známém prostředí konkurenci a jasně dominovala. Letošní seriál Moravské ligy byl zachráněn jen díky obětavosti zábřežských nadšenců. Při zrušení třineckého podniku a za předpokladu, že by se nejelo ani v Zábřeze, by se celkové pořadí nedalo z čeho počítat.

PRVNÍ ZÁVOD PŘÍCHOZÍ II.: 1. Štěpán Šimek. PŘÍCHOZÍ III.: 2. Martin Švéda. KATEGORIE B7: 2. Karel Trojek ml. B8: 5. Matyáš Krčmář. CRUISER 30+: 1. Tomáš Dostál. B12: 2. Vojtěch Šichor. B14: 3. Martin Huf. B15: 1. Matěj Šoupal. DRUHÝ ZÁVOD PŘÍCHOZÍ II.: 1. Š. Šimek. PŘÍCHOZÍ III.: 3. M. Švéda. KATEGORIE B7: 2. K. Trojek ml. B8: 3. M. Krčmář. CRUISER 30+: 2. T. Dostál. B12: 14. V. Šichor. B14: 2. M. Huf. B15: 1. M. Šoupal.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*