Šumperský trenér Sobotka: „Čeká nás spousta práce.“

HAVÍŘOV • Teprve čtvrtý den na ledě a hned čelili první zápasové prověrce. Hokejoví Draci si v rámci úvodního herního testování střihli přátelskou partičku s Havířovem a malá rozehranost i sehranost byla na nově se tvořícím mužstvu znát. Domácí premiéru si odkroutí ve čtvrtek večer proti Vrchlabí. O tom, kolik diváků bude vpuštěno na stadión, rozhodne během úterý hygienická stanice v Šumperku.

ČTVRTEČNÍ ZÁPAS HAVÍŘOV – ŠUMPERK 4:3 (2:2, 2:0, 0:1)

Trenéři na obou stranách nechali mimo některé opory a dali příležitost testovaným hráčům. Na hostující straně zkoušený Martin Hložek se prosadil gólově, v 17. minutě srovnával na 2:2. „Obraz naší hry odpovídal tomu, kolik jsme toho stihli natrénovat. Vázla nám kombinace a přechod středního pásma, hodně jsme chybovali. Čeká nás spousta práce,“ věděl Martin Sobotka. Kormidelník dračí posádky nenasadil Jana Milfaita, jeho protějšek pro změnu šetřil největší letní posilu Martina Adamského. „První utkání z celkového pohledu splnilo svůj účel. Vzhledem k okolnostem a kvalitě soupeře to od nás bylo poměrně slušné, a to i včetně přijatelného výsledku,“ dodal Sobotka. „V sestavě jsme měli kluky, co u nás bojují o smlouvu po příchodu z juniorky nebo nižších soutěží. Jsou zvyklí na jiný styl hokeje než je ten náš. Hra byla neurovnaná a provázely ji krásné i špatné momenty. V této fázi přípravy to není nic neobvyklého,“ navázal na svého kolegu havířovský kouč Jiří Režnar. Jeho svěřenci rozhodli o těsném vítězství dvěma zásahy ze druhé třetiny.

BRANKY: 4. Hroch (Řezáč) – 0:1, 6. Vosátko – 1:1, 10. Doktor – 2:1, 17. Hložek (Horký) – 2:2, 25. Mrowiec – 3:2, 38. Chrobeček – 4:2, 59. Řezáč (Spratek, Jaroš) – 4:3. Vyloučení 4:3, využití 1:1, 400 diváků. DRACI ŠUMPERK: M. Peksa (30. Altrichter) – Kabelka, Nepokoj, Švec, Řezáč, Věntus, Dudycha, Spálovský, Kališ – Krejčiřík, Král, Uhlík – Jaroš, Spratek, Hroch – Horký, Potočný, Hložek – Haluza, A. Scheuter, Vacín.

PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ 6. SRPNA: Havířov – Šumperk 4:3 (Hroch, Hložek, Řezáč). 13. SRPNA: 18.00 Šumperk – Vrchlabí. 18. SRPNA: Šumperk – Opava. 20. SRPNA: Vrchlabí – Šumperk. 25. SRPNA: Šumperk – Žďár n. S. 28. SRPNA: Šumperk – Vítkovice. 3. ZÁŘÍ: Přerov – Šumperk. 7. ZÁŘÍ: Šumperk – Prostějov. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*