Obr Mácha dostal nominaci do reprezentace, Kučera junior figuroval mezi náhradníky

ŠUMPERK · Chance liga si po zběsilém tempu z předchozích týdnů vybere oddechový čas. Za hokejový Šumperk hrající Tomáš Machů se ale nudit nebude. Jméno talentovaného beka se totiž objevilo v  nominaci reprezentačního kouče Jakuba Petra pro blížící se dvojboj proti Slovensku.

Petr Fišer

Národní výběr do osmnácti let měl v aktuálním ročníku pouze trojici tréninkových kempů a možnost odehrát první zápasy je pro něj darem z nebes. Vždyť 15. dubna začíná mistrovství světa ve Spojených státech. Trenéři při výběru adeptů mají obzvlášť ztíženou pozici a o důkladnějším sehrávání zatím nemohla být řeč. Za normálních okolností by mladí Češi v únoru vyrazili na silně obsazený turnaj pěti zemí. Vzhledem ke koronavirové situaci hledali obtížně jakéhokoli soupeře, nakonec jim na společnou konfrontaci kývli bývalí federální sousedé. Týdenní akce, kterou osmnáctka zahájí soustředěním ve Vyškově, se týká tří brankářů a pěti kompletních formací, dohromady tedy 28 hráčů. Jedním z nich je i vítkovický obránce Tomáš Machů. Sedmnáctiletá naděje si odbyla debut za áčko ostravského klubu v předsezónním Českém poháru a hned se prosadila gólově. Přes 190 centimetrů vysoký hokejista v probíhajícím ročníku nejprve hostoval za prvoligový Přerov a následně zakotvil v Šumperku. Na početném seznamu náhradníků, kteří čekali na šanci v záloze, figuroval Jan Kučera. Při přerušení nejvyšší soutěže juniorů, kterou hraje za Olomouc, sbírá první zkušenosti s mužským hokejem v rodném Šumperku. Reprezentačními zkušenostmi nasbíranými v mládežnických výběrech se může pochlubit i nová akvizice Draků. Na konci přestupového období se jí stal devatenáctiletý obránce Ondřej Volráb. Odchovanec PZ Kladno se po dvouzápasovém mihnutí v Ústí nad Labem přesunul do Švédska, kde rozvíjel svůj talent v juniorce slavného klubu MODO Hockey. Urostlý dlouhán si šumperskou premiéru odbyl minulé pondělí proti Kadani.

DRACI ŠUMPERK BRANKÁŘI: M. Peksa, M. Altrichter, D. Vacek, D. Venouš. OBRÁNCI: S. Dosek, D. Kabelka, P. Kuboš, T. Machů, L. Rutar, O. Ševčík, D. Valík, M. Viktorin, O. Volráb, R. Záruba. ÚTOČNÍCI: J. Baláž, J. Bernovský, J. Blaško, J. Danielčák, P. Fridrich, J. Horký, T. Jaroš, R. Kaplan, T. Král, P. Kratochvíl, T. Krč, V. Krejčiřík, J. Kučera, L. Kučera, J. Milfait, J. Moučka, A. Scheuter, D. Spratek, J. Altrichter.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*