Nejen nálezy, ale i ztráty

ŠUMPERK · Nejen nálezy v podobě návratů „ztracených synů“ na místo činu, ale i několik hráčských ztrát bude provázet letošní léto v táboře hokejových Draků ze Šumperka. Na odchodu jsou dva hráči, na které se v  nepovedeném minulém ročníku hodně spoléhalo.

Petr Fišer

Změna působiště nejspíš potká Jana Milfaita. Jméno tvořivého útočníka, jenž významnou měrou přispěl k comebacku šumperského hokeje do Chance ligy, je čím dál častěji spojováno s přesunem na druhý konec republiky. Konkrétní zájem o služby šikovného centra má Ústí nad Labem. Kabinu Draků by mohl opustit i Daniel Kabelka. Pro třiadvacetiletého beka byla minulá sezóna premiérovým ročníkem stráveným ve druhé nejvyšší soutěži. Ve čtyřiatřiceti zápasech se blýskl třemi brankami a jedenácti gólovými asistencemi, ale zároveň ji dokončil s dvaceti minusovými body v hodnocení pravdy. Nově o něj stojí Havířov. Šumperské vedení se zatím nedomluvilo na prodloužení spolupráce s nejlepším hráčem předešlého soutěžního období Tadeášem Jarošem. Na konci minulého pracovního týdne se nacházelo na oficiální soupisce třináct podepsaných hokejistů. Konkrétně dva brankáři, tři zadáci a osm forvardů. Šest z nich spadá do kategorie klubových odchovanců. Společná letní příprava na suchu se spustí už ve středu 5. května a částečně do ní bude naskakovat a zasahovat i navrátilec z Prostějova Lukáš Žálčík. „Od trenérů jsem dostal zelenou a můžu se chystat individuálně, jak jsem zvyklý z posledních let. Ještě se rozhodnu, jestli s mančaftem budu na herních trénincích a společných akcích, nebo bude moje zapojení častější,“ potvrdil kvalitní bruslař i střelec. Prozatímní složení mužstva, které staví kouč Janeček se svým asistentem, se mu zamlouvá. „Moc dobře vědí, koho do týmu chtějí a jakým stylem bychom se měli prezentovat. Mám z toho dobrý pocit a už se moc těším, až všechno začne.“

PODEPSANÍ HRÁČI BRANKÁŘI: Vojtěch Mokry (19 let), Martin Holík (21). OBRÁNCI: Tomáš Drtil (30), Martin Pěnčík (20), Ludvík Rutar (21). ÚTOČNÍCI: Denis Kindl (28), Daniel Vachutka (28), Tomáš Vildumetz (22), Daniel Spratek (23), Lukáš Žálčík (30), Dávid Kohút (23), Rok Macuh (24), Jakub Horký (19).

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*