Jágr v Šumperku nebodoval, Kladno ano. Sobotka skončil

ŠUMPERK · Ubránili legendárního útočníka Jaromíra Jágra, který v Šumperku nebodoval. S favorizovaným Kladnem odehráli partii, za niž se nemuseli stydět. Přesto jim zbyly oči pro pláč. Hokejoví Draci v  závěrečném utkání sezóny obdrželi rozdílový gól v čase 59:21.

Petr Fišer

PRVNÍ LIGA ŠUMPERK – KLADNO 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Jaromír Jágr po příjezdu do Šumperka neodmítl pozvání na rozhovor. foto: Věra Václavková

Devětačtyřicetiletá hvězda české sportovní scény byla na ledě, když padla úvodní branka. Za vysokou hůl vyloučeného zadáka Volrába vrátila zpátky na led výtečná souhra přihrávajícího Nicolase Hlavy a neomylně mířícího Ondřeje Machaly. Druhou asistenci si připsal dlouholetý reprezentant Tomáš Plekanec, jenž v sobotním duelu kraloval při vhazovaní. Neprohrál jediné buly. Rytíři měli očekávanou územní převahu. Draci jí čelili velkou bojovností a na dostřel je držel nadprůměrný výkon gólmana Peksy. V prostřední periodě se jim podařilo potrestat kladenskou chybu. Jakmile důsledným napadáním získali kotouč, slovenský šikula Jozef Baláž se neunáhlil, počkal si na nejvýhodnější střelecký moment a poté vymetl horní kout. Vzhledem k tomu, že musel o chvíli později usednout na trestnou lavici bek Snuggerud, z pohledu domácího týmu mohlo být ještě veseleji. Jenže co se nestalo? Ač byli hosté v početní nevýhodě, usadili se v útočném pásmu, kde ukázkově zakombinovali Marek Račuk a Matyáš Filip – 1:2! S pukem častěji operující Kladno otálelo s přidáním pojišťující trefy a Draci správně vycítili šanci. Po několika možnostech je vrátilo na stejnou startovní čáru dalekonosné nahození Daniela Kabelky od modré čáry. Statečný výkon jim nakonec body nezajistil. Ve finální minutě základní hrací doby se nechali sevřít v obranné třetině a Američan v rytířích službách Luc Snuggerud po šikovném vyjetí našel neutěsněné místo z palebné pozice, kterou si s přispěním spoluhráčů vytvořil mezi kruhy. „Vítěze dlouhodobé části jsme dokázali trápit až do posledních vteřin. Bod by byl senzační a je velká škoda, že nám takhle smolně protekl mezi prsty. Na druhou stranu si je potřeba přiznat, že soupeř byl lepší a mohl vyhrát větším rozdílem. Ve hře jsme zůstávali hlavně zásluhou Marka Peksy,“ uznal trenérský vůdce poraženého mužstva Martin Sobotka. Pro domácího lodivoda bylo víkendové střetnutí posledním, které odkoučoval na střídačce Šumperka. Od letní přípravy na nadcházející ročník se počítá se službami jiného kormidelníka.

BRANKY: 19. Machala (Hlava, Plekanec) – 0:1, 24. Baláž – 1:1, 28. Filip (Račuk) – 1:2, 49. Kabelka (Milfait, Baláž) – 2:2, 60. Snuggerund (Zacharčuk) – 2:3. Vyloučení 3:6, využití 1:1, v oslabení 0:1, střely na branku 19:43.

ŠUMPERK: M. Peksa – Kabelka, Volráb, Záruba, Dosek, Viktorin – Jaroš, Baláž, Danielčák – Milfait, T. Král, Kratochvíl – Krejčiřík, J. Kučera, Bernovský – Blaško, A. Scheuter, J. Horký – L. Kučera, Kaplan.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*