Hlemýždí start? Všechno si muselo sednout, tvrdí Šabo

ŠUMPERK • Nedávali góly. V kapse měli jeden „usmrkaný“ bod za domácí bezbrankovou remízu se Vsetínem. Fotbalisty Šumperka nezastihl začátek nové divizní sezóny v nejpříznivějším rozpoložení a šéf klubu Ladislav Šabo nijak nezastírá, že to pro něj bylo jedno z největších zklamání podzimní části. O odvolání trenéra Zdeňka Opravila ale nikdy neuvažoval.

Petr Fišer

dl. Nebylo to tak, že bychom něco podcenili. Spíš bych to přičítal shodě nepříznivých okolností v  podobě zdravotních komplikací a  trestů za červené karty. A  když jsme si vytipovali hráče ze Sigmy Olomouc, byli bohužel zranění a připojili se k nám později. Původně měli být k dispozici už pro první nebo druhé kolo,“ odhalil Šabo. „Že máme z osmi zápasů jen deset bodů, nad tím rozhodně nejásám. Na druhou stranu nepatřím k těm, které by to úplně ovlivňovalo,“ dodal vzápětí.

Trenér má důvěru

Pozice hlavního kouče Opravila zůstává pevná. Na rozdělané práci se bude podílet se svým asistentem Romanem Křepelkou. „Trenéra jsme podrželi, má naši důvěru a  už si skládá zimní přípravu. Pokud se nám kluky ze Sigmy podaří udržet a vyjdou další rozjednané posily, věřím tomu, že mančaft ukáže, čeho je doopravdy schopen. A to s i výhledem do budoucna. Taky je potřeba zmínit, že v první polovině sezóny přišlo osm nových nebo staronových tváří.

 

Z trenérského hlediska to nebylo úplně jednoduché, všechno si muselo sednout.“ Opravilův rukopis se začal projevovat ve chvíli, kdy za kliku dveří od kabiny zatáhli nováčci z  Olomouce. Kus prospěšné práce odvedl i Patrik Strnad. „Byli to hráči, které si vytipoval už v létě od úvodního přáteláku. Jakmile byli po zdravotní stránce fit, hra mužstva se měnila k lepšímu. Kádr budujeme dlouhodobě a  bez kvality, kterou nám můžou zaručit mladíci ze Sigmy, se nejspíš neobejdeme. V  Olomouci jsme měli několik schůzek a naše spolupráce se bude dál rozvíjet. A  to nejen v  mládežnických kategoriích. Sigma by nám to měla částečně vracet tím, že nám pro změnu uvolní někoho pro mužské áčko. Třeba jako v případě dvojice Šidlík – Malacka. Doufejme, že to bude fungovat ke spokojenosti obou stran,“ přál si Šabo.

Ladislav Šabo (vlevo) trenérovi Opravilovi dál věří. foto: Petr Fišer

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*