Snow Film Fest míří do regionu. Představí i letecké snímky Jeseníků a Králického Sněžníku

REGION · Každý rok od října do prosince do více než 200 českých a slovenských měst přináší Snow Film Fest ty nejlepší filmy o zimních sportech z celého světa i z domácí produkce. Jako zimní brácha podobného festivalu Expediční kamera jsou společně největší akcí svého druhu u nás. V letošním ročníku čeká na diváky šest pečlivě vybraných filmů – finalistů ze zahraničních soutěží. Na své si přijdou vyznavači extrémních zážitků, čerstvého prašanu i milovníci zimní krajiny a silných lidských příběhů.

Šest špičkových filmů s překrásnými přírodními scenériemi i obdivuhod- nými sportovními výkony nabídne Zábřežská kulturní v rámci festivalu outdoorových filmů Snow Film Fest, který se uskuteční v sobotu 20. listopadu od 16 hodin v sále kina Retro. V Šumperku má přehlídka místo v tělocvičně SOŠ jako součást letošního festivalu Horování a proběhne v pá- tek 19. listopadu od 17 hodin. A na jaké snímky se příznivci zimních sportů a adrenalinu mohou těšit? „Na film o tatranském nosiči nebo na lyžařské fil- my, které nás zavedou na druhou nejvyšší horu světa K2, do Íránu nebo Libanonu,“ zve na festivalové taháky Zdeněk David. „Návštěvníci festivalu určitě ocení také projekci unikátních leteckých zimních fotografií Jeseníků a Králického Sněžníku v podání Jiřího Jirouška,“ dodal David.
Snow Film Fest tradičně nabídne originální občerstvení, diváckou anketu, losování o ceny a hlavně pohodovou festivalovou atmosféru. Podrobné informace o připravovaných filmových titulech zájemci najdou na webových stránkách Snowfilmfest.cz nebo na Facebooku. (red)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*