Mohelnický Folk Fest opět zaplnil městské sady

MOHELNICE • Poslední prázdninový víkend patřil v Mohelnici už tradičně folkové, country a trampské hudbě – letos v prvním ročníku Mohelnického Folk Festu. Pořadatelé navázali na dostavnickou tradici a zajistili vystoupení nejznámějších hvězd od Nezmarů přes Kameloty, Druhou trávu a Žalmana. Zároveň připravili několik hudebních ocenění. Například Cenu pro mladé talentované kapely a interprety, o které svým hlasováním rozhodli přítomní diváci.

Vladimíra Bartoňová Dřevěnou sošku nakonec získala místní kapela, která před lety vznikla z  talentovaných žáků místní základní školy a  po ní se pojmenovala Vodníci. Se svým výkonem přesto moc spokojení nebyli. „Naposledy jsme společně hráli právě před rokem na posledním Dostavníku. Pak jsme se věnovali škole, většina z  nás má navíc své hudební projekty, a  těšili jsme se na společné hraní na letošních festivalech. To ale zhatil koronavirus, takže po roční pauze terve začínáme,“ shodli se členové kapely. Spolu s  Vodníky usilovali o  diváckou cenu Iris & Kross (Praha), The Addams Sisters (Moravičany), René Matlášek (Ostrava) a Samuel Rychtár (Brno). Ti získali ceny a  gratulace od dalších partnerů festivalu. „I  když se akce mohla zúčastnit jen tisícovka lidí, nálada byla úžasná. Sám jsem na Mohelnický dostavník jezdil ještě jako kluk, spal jsem tady ve stanu a  jednou i  na pódiu. Potěšilo mě, že i letos jsem tady viděl spoustu mladých lidí a dokonce i dětí,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Jan Zahradníček. „Jsme rádi, že jsme jako dobří sousedé pomohli na svět novému festivalu, který nabídl opravdové hudební lahůdky a  zároveň dal šanci mladým kapelám,“ řekl po předání ceny, již sponzorovali, mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

„Natáčení průběhu Folk Festu jsme umožnili televizi i rozhlasu. Kdy budou jejich nahrávky zařazeny, zveřejníme na našem festivalovém webu,“ vzkazuje Jan Štaigl z pořadatelského Madalenu.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*