Mezinárodní šumperský soutěžní festival Blues Aperitiv 2020 zná vítěze. Letos se z úspěchu radovaly tři kapely

ŠUMPERK · Netradičně čtyři bluesové kapely z Česka a  Polska v  sobotu 26.  září vystoupily na pódiu Domu kultury Šumperk, kde se uskutečnil 21. ročník mezinárodní soutěže Blues Aperitiv. Porota i diváci tak měli v  rukách osud postupujících do hlavního programu jubilejního 25. ročníku festivalu Blues Alive, který se letos koná od 12. do 14. listopadu.

Do polské části Blues Alive, která proběhne v Chorzówě v neděli 15. listopadu, byla vybrána skupina Mo/Fo Cat Clarion, stavící na brilantních muzikantských výkonech, vlastní tvorbě a tradičnějším bluesrockovém soundu. foto: web

Účinkující vybrala porota z 34 přihlášených kapel podle zaslaných demosnímků. Na Blues Aperitivu předvedli to nejlepší ze svého repertoáru, což vedle publika ocenila také porota, v  níž letos zasedli rozhlasový redaktor a  hudební publicista Milan Tesař, dramaturg festivalu Blues Alive Ondřej Bezr a  vydavatel známého časopisu Headliner Daniel Stejskal. „Co do úrovně si návštěvník v  žádném případě nepřipadal jako na přehlídce začátečníků. Všichni čtyři účinkující měli vysokou úroveň a  tříčlenná porota měla velkou práci, které nakonec postavit na stupně vítězů. Nakonec dala přednost nejmladším: členům skupin The Peanuts a Foxy Mama je v  průměru něco kolem dvaceti let. Jejich instrumentální zdatnost a  skupinová sehranost je přitom na zcela mimořádné úrovni,“ uvedl dramaturg festivalu Blues Alive Ondřej Bezr. (bav)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*