Krátce z kultury

Muzejníci v televizi

ŠUMPERK · Odborníci z  Vlastivědného muzea v  Šumperku přijali v březnu pozvání do pořadu Dobré ráno v České televizi, aby divákům přiblížili tradici hrnčířského řemesla a unikátní loštické poháry. Kdo nestihl živé vysílání, může se na rozhovor podívat v archivu ČT ceskatelevize.cz.

Hledá se nejoriginálnější kraslice

ZÁBŘEH · Střední škola sociální péče a služeb vyhlásila soutěž O nejoriginálnější kraslici. Děti je mohou odevzdávat prostřednictvím svých škol. Pět nejpěknějších bude oceněno a všechny vystaveny na velikonočním stromě před městským úřadem na náměstí Osvobození. Uzávěrka je 23. března.

Míla Prokůpková v knihovně

ŠUMPERK · Botanické kresby obsadily knihovnu T. G. Masaryka v  Šumperku. Vedení knihovny natočilo komentované video, v  němž autorka své kresby představuje. Šumperská rodačka žijící v současné době v Praze bude své obrázky v knihovně vystavovat do 21. dubna.

O vítězi rozhodne počet lajků

ZÁBŘEH · Blížící se Velikonoce nenechaly v klidu učitelky ZŠ Školská. Žákům nabídly doplňkovou variantu celoměstské soutěže o nejoriginálnější kraslici, spočívající v hlasování na internetu. Podmínkou je kraslici vyfotit a umístit s popiskou na školní web. Hlasovat se bude pomocí lajků.

Startuje otužilecké vítání jara

LEŠTINA · Loučení se zimou s jarním opékáním špekáčků připravili na 21. března organizátoři v Leštině. V rámci prvního ročníku otužileckého vítání jara na účastníky po koupeli čeká otužilecký certifikát a horká polévka. Přihlásit se je možné do 18. března na e-mail musak@gmail.com nebo na telefonu 777 290 112.

Knihy domů poštou

REGION · S novou službou, reagující na omezení pohybu, zareagovala Státní vědecká knihovna Olomouc. Žákům a studentům nejen před maturitou a státnicemi zašle vybrané studijní materiály poštou.

Taxík Maxík slaví

ŠUMPERK · Taxík Maxík oslavil rok od prvního výjezdu v  Šumperku. Dnes je nepostradatelným přibližovadlem pro všechny osoby zdravotně znevýhodněné a seniory, kteří zavolají na 774 424 239. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*