Jan Štaigl o následnickém Mohelnickém FolkFestu

ROZHOVOR TÝDNE

Říkáte, že chcete tradici dále zachovat. Proč to tedy není Dostavník, ale Mohelnický FolkFest?

Mohelnický dostavník® je registrovaná značka, kterou vlastní organizátor tohoto festivalu. Samozřejmě jsme se o možnosti pokračování pod stejným názvem bavili, nicméně jsme se na konec shodli jak v naší kapele, tak i s organizátorem Mohelnického dostavníku® Pavlem Aligátorem Nenkovským, že použijeme pro pokračování nový název. Poskytuje nám to daleko větší výzvu zapracovat na propagaci, dramaturgii a celkovém vzhledu festivalu v novém „kabátě“.

Jak moc jste se rozhodli zachovat původní rozsah a scénář?

Jak asi všichni cítí, není příhodná doba na mega akce. Chtěli jsme tedy festival poněkud zmenšit, a to do dvou dnů: od pátku odpoledne do soboty večer. Chystáme dvě pódia a kromě zavedených kapel pozveme také začínající hudebníky.

Dostavník skončil 44. ročníkem – bude pokračování oslavou 45 let, nebo jen první ročník něčeho nového?

Bude to oslava 44 ročníků skvělého festivalu, poděkování výbornému týmu organizátorů, kteří nám dále pomáhají s realizací nového festivalu na tradičním místě.

Chcete cílit i na nové mladé talenty a začínající hudební skupiny. Bude to jen obohacení programu na hlavní scéně, nebo pro ně chystáte zvláštní scénu?

Prostor budou mít na scéně Morava v rámci programu Open a také na velkém pódiu FolkFest. Uchazeči měli možnost se přihlásit do 20. června. Vystupující zveřejníme na stránkách www.folk-fest.cz nebo na facebookové stránce našeho festivalu.

Uvidíme Madalen jen v roli pořadatele, nebo vás na některé scéně uslyšíme také koncertovat?

Jako pořadatelé budeme mít plné ruce práce. Ale zahrát si na našem budoucím Mohelnickém FolkFestu, na prvním ročníku, to si přece nenechá ujít žádný muzikant. Tak snad vše klapne a budeme se moci potkat na konci prázdnin v mohelnických sadech při příležitosti Mohelnického FolkFestu. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*