Loštice doklepl Nimrichtr

LOŠTICE, BOHDÍKOV • Útočník s  divizní minulostí Jan Nimrichtr dorazil loštické fotbalisty v  očekávaném utkání dvou soutěžních nováčků. Až do vyloučení domácího Nedomy to byl zajímavý zápas s  dobrými momenty na obou stranách.

Petr Fišer Bohumil Tesař

I. A TŘÍDA A LOŠTICE – POSTŘELMOV 1:3 (0:1)
V úvodu agilnější hosté utnuli následující tlak soupeře v houpačkové první půli gólovým zásahem. Ve 38. minutě se o něj postaral Ondřej Nýdecký. A když na startu druhého dějství přispěl svou špetkou do mlýna i spoluhráč Nimrichtr, jenž se objevil na vrcholu pyramidy s názvem rychlý brejk, takřka 300 diváků v hledišti začínalo tušit, že Lošticím bodová pšenka nepokvete. Smrtící dýku do zad jim vrazil zkrat Filipa Nedomy. V 64. minutě neudržel nervy na uzdě, sprostě vynadal rozhodčímu a červený trest na sebe nenechal dlouho čekat. „Do té doby to byl oboustranně pohledný fotbal. Potom se to podělalo a stala se z toho bramboračka,“ netajil svůj názor trenér Postřelmova Martin Hoško. Jeho mužstvo využilo půlhodinovou přesilovku osm minut před koncem, kdy se znovu prosadil Jan Nimrichtr. Ten ochotně vstoupil do otevřených defenzivních vrátek. Loštice bojovaly až do konce. Odměnou jim byla čestná korekce v podání Vojtěcha Kneifela, kterého našel ve finiši vydařeného protiútoku spoluhráč Šváb. „Z mého pohledu to po herní stránce za moc nestálo. Rozhodlo rozdílné proměňování vytvořených příležitostí. Pokud jde o nás, byli jsme zbytečně nervózní. Snad nás dnešní porážka nakopne k lepším výkonům,“ přál si kouč domácího celku Martin Šilberský.

BRANKY: 83. Kneifel – 38. Nýdecký, 51. a 82. J. Nimrichtr. Diváci: 280. LOŠTICE: Kulatý – J. Gereš, Kneifel, M. Kobza, J. Krejčí, Šváb, Čulík, Petrecký, Nedoma, R. Faltýnek, M. Krejčí. Střídali: 46. J. Ďurček, 82. Strouhal, 88. J. Kobza. POSTŘELMOV: Arbeit – Špička, A. Blaťák, Dvořák, M. Hejl, M. Dus, Straka, Nýdecký, T. Wiesner, J. Nimrichtr, Kupčík. Střídali: 78. Kuruc, 88. M. Jáně, 91. Krátký.

MALETÍN – BOHDÍKOV 3:0 (2:0)
Derby nášup se podával také v Maletíně. Jen o den dříve. Jeho průběh ovlivnila pátá minuta. I když si bohdíkovský brankář Rohoň na střelu Berana z patnácti metrů sáhl, míče se jen dotkl a lehce ho tečoval. Na to, aby ho vytěsnil mimo tři tyče, to nestačilo. Nejviditelnější postavou víkendového střetnutí byl domácí tahoun Lukáš Michalčák. Těsně před pauzou v rámci povedené individuální akce přešel i přes gólmana a nezištným způsobem upravoval na 2:0. Aktivitou nešetřil ani po obrátce stran. Už po pěti minutách si vynutil pokutový kop a penaltovou výhodu hodlal sám přetavit v tříbrankové vedení. Jenže se nechal zastínil Miroslavem Rohoněm. Všechno si vynahradil v minutě čtyřiašedesáté. Křížný projektil nasměroval do vinklu tak přesně, že se jednalo o ránu z kategorie velmi těžko chytatelných. Hostům nescházela snaha. Po hříchu postrádala to hlavní. Když už se přece jen probili k zakončení, nemířili přesně a netrefili zařízení. „Do Maletína se konečně vrátil fotbalový mistrák. Naši kluci uspokojili sebe i diváky dobrou hrou a příznivým výsledkem. Na čtvrtečním tréninku jsme měli čtrnáct hráčů, takže se zdá, že se u nás znovu blýská na lepší časy,“ konstatoval potěšeně asistent trenéra Antonín Michalčák.

BRANKY: 5. D. Beran, 42. a 64. L. Michalčák. Diváci: 87. MALETÍN: A. Václav – Leibner, Bayer, Pagáč – D. Beran, M. Michalčák, Jedelský, J. Marák – L. Michalčák, Havlík. Střídali: 60. R. Marák, 77. R. Kvasničák, 88. Kraus, 88. M. Pagáč. BOHDÍKOV: M. Rohoň – Pavel Šárník, P. Janků, Zajíc, V. Vinkler, Petr Šárník, J. Hlavatý, Sikora, Hatoň, Kostiha, L. Reichl. Střídali: 64. D. Hlavatý, 71. Prachař, 74. Kuběnka.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*