Kanonýr po zásahu „kazisvěta“: Ještě jsem to pořádně nestrávil

Dřeli, makali, poctivě trénovali několikrát týdně. Zářili herně i výsledkově. Po suverénním prvenství v základní části se probili do druhého kola play off. Jenže je zasáhla rána osudu. Florbalisté Šumperka v cestě do vysněné národní ligy nepodlehli nikomu ze soupeřů, ale nohy jim podrazil koronavirový „kazisvět“. 

Petr Fišer

Od verdiktu, jehož prostřednictvím svazové vedení rozhodlo o předčasném ukončení nedohrané sezóny, uplynulo už několik dní. Přestože měl kapitán týmu Jiří Trávníček dostatek času na zahojení bolavých ran, s krutým sportovním kopancem se stále nevypořádal. „Mám to v sobě a nemůžu se s tím smířit. Ještě jsem to pořádně nestrávil,“ přiznal bez vytáček.

Jeden z nejobávanějších divizních snajprů hodně složitě skousával fakt, že se páté utkání extrémně dramatické série proti Vysokému Mýtu muselo obejít bez divácké přítomnosti. Za normálních okolností by se atraktivní duel „o všechno“ těšil rekordnímu zájmu. „Otevřela se před námi jedinečná možnost, jak si získat 500 lidí, co budou mít florbal rádi a s chutí na něj přijdou znovu. Jsem přesvědčený o tom, že by se hala zaplnila do posledního místa. Když bylo jasno o tom, že nám bude dělat kulisu prázdné hlediště, popravdě se mi ani nechtělo hrát. Mám-li být brutálně upřímný, svým způsobem mi bylo jedno, jak to dopadne,“ netajil své pocity rozpolcený Trávníček.

Asper obrovskou výzvu zvládl a v domácím prostředí houževnatého protivníka z východu Čech porazil 6:2. Vítězství, které stvrdil třemi góly do prázdné branky při mýtecké power-play, jej posunulo do další vyřazovací fáze. Ke konfrontaci se Slavií Plzeň ale vůbec nedošlo. „Po takovém průběhu budu těžko hledat další motivaci. Je to hrozné. Na jazyk se mi dere spousta sprostých slov. Jinak parádní sezóna pro nás byla dlouho výjimečná, a nakonec skončí takhle smutně. Třeba bychom nepostoupili. Ale mohli jsme si se vší parádou užívat nevšední zápasy, které by dostaly do varu úplně každého včetně diváků. A o to nám šlo především. Je to obrovská škoda,“ zalitovala šumperská „osmnáctka“. 

Kdyby se ve florbalu měřilo stejně jako v ledním hokeji, Trávníček a spol. se mohli posunout o patro výš jako bodově nejúspěšnější mužstvo napříč všemi pěti skupinami. „Nějaká malá šance možná žila. Play off ale zůstalo nedohrané, takže smůla. Florbalová pravidla jsou v tomto ohledu jasně daná a neexistuje žádná příčina, která by na nich něco změnila. Letos z divize nikdo nepostoupí. Jak už jsem říkal, ze všeho nejvíc mě mrzí skutečnost, že jsme přišli o jedinečné zápasy, co by popularitu florbalu v Šumperku posunuly na jinou úroveň. Když se k nim konečně dopracujeme a diváci projeví zájem, všechno jde do kopru z úplně jiných než sportovních důvodů…“

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*