Derby nemělo vítěze, padly čtyři góly

RAPOTÍN • Protože se potkají i v mistrovské soutěži, přípravný souboj jim posloužil k tomu, aby se vzájemně „oťukali“. Přínosné utkání rapotínských a mohelnických fotbalistů vítěze nepoznalo, oba týmy předvedly divákům dvě gólové akce.

Petr Fišer

PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ RAPOTÍN – MOHELNICE 2:2 (2:1)

Trenér domácího mužstva Radim Netopil šil zápasovou sestavu hodně horkou jehlou. Z různých důvodů mu chybělo jedenáct absentérů. Aby toho nebylo málo, v průběhu druhého poločasu vynuceně odstoupil středopolař Simon, jenž si bolavě podvrknul kotník.

Kombinované sestavě chvíli trvalo, než najela na jednu společnou vlnu. Sehranější Mohelnice měla od počátku herní převahu, kterou po šestadvaceti minutách korunovala vedoucí brankou. Do odraženého míče se levačkou opřel hrající trenér Roman Kuba a mladý strážce Effenberger byl bez nároku.

Odpověď Rapotína na sebe nenechala dlouho čekat. O pouhé tři minuty později vyslal Klemsa do brejku rychlonohého Kobzu, jehož přihrávku usměrnil do sítě ve skluzu zakončující Ševčík. I když byli hosté do přestávky nebezpečnějším týmem a v dobrých střeleckých pozicích nabíjeli kanón častěji, deset minut před přestávkou se ocitli ve ztrátě. Ševčík ideálně namazal balón Kobzovi a produktivní dvojice dokonala rychlý obrat. Netopilovi svěřenci nejtěsnější náskok neudrželi. Jakmile je o vedení připravilo zaváhání chybujícího brankáře při rozehrávce, z trávníku se začali vytrácet jako pára nad hrncem. Hlavní překážka Mohelnice při honění vítězného zásahu se skrývala v brzdící skutečnosti, že si její snajpři nedokázali potykat s potřebnou přesností.

BRANKY: Ševčík, Kobza – R. Kuba, Kožela. RAPOTÍN: Effenberger – Cejpek, D. Scheuter, B. Hudec, Havlas – Michal Kocourek, J. Klemsa, Simon – Kobza, Ševčík, Drozd. Střídali: Bartošík, P. David. MOHELNICE: Hora – Vokoun, Pinkava, Knýř, Pospíšil, Srdýnko, Pauliny, Nantl, Kožela, Kuba, Ryba. Střídal: Doležal.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*