Další pecka pro Draky: vrátil se ostrostřelec Lukáš Žálčík

ŠUMPERK · Daniel Vachutka, Denis Kindl, Tomáš Drtil a teď i LUKÁŠ ŽÁLČÍK! Boss mužského hokeje v  Šumperku Vladimír Velčovský dostál svému slibu a mužstvo pro novou sezónu staví na klubových odchovancích.

Petr Fišer

Žálčík v rodném městě zakotví po šesti letech. Draci v něm získávají ostříleného forvarda, jenž dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu, co Chance liga nabízí. Výtečný bruslař má nemalé zkušenosti i s elitní soutěží. Za Spartu Praha a Duklu Jihlava dohromady odehrál 119 utkání. Šumperské vedení při hledání posil nejčastěji loví v hnízdě prostějovských Jestřábů. Přetáhlo jim už čtvrtého hráče! Kromě trojice „starých známých“ souhlasil s přesunem ke konkurenci i obránce Martin Pěnčík. V Žálčíkově případě se jedná o velké terno. „Lukáš je rozeným střelcem. A jako bonus je i naším odchovancem, což nám v nastaveném konceptu maximálně vyhovuje. V následující sezóně bude mít jednu z vůdčích rolí,“ nastínil své představy trenér Martin Janeček. „Oplývá zkušenostmi, co budou potřeba,“ dodal na adresu úterního přírůstku na plnící se soupisku. Vítaný navrátilec strávil předchozí tři sezóny v Prostějově. Za hanácký klub nastoupil do více než 120 mistrovských duelů, během kterých si na své konto připsal 145 kanadských bodů. V minulosti působil i v Motoru České Budějovice, Litoměřicích či Berounu. Na Tyršově stadiónu se od něj bude hodně očekávat. Ještě aby ne, když v mužských soutěžích atakuje hranici dvou set nastřílených gólů. Ve dvojici s Denisem Kindlem by mohl představovat hrozbu pro každého soupeře. „Žalča s tím začal jako první, že by se chtěl vrátit. Při mém rozhodování, jestli na nabídku pana Velčovského kývnout, nebo ne, to hrálo velkou roli. Vím, jak hraje, vím, jaký je to hokejista. Když máte vedle sebe někoho takhle kvalitního, jako je on, všechno je mnohem jednodušší,“ prohlásil Kindl. Jeho dobrý kamarád zasáhl do vrcholícího extraligového play-off. Ve dvou zápasech čtvrtfinálové série proti Olomouci využila Žálčíkových služeb pražská Sparta.

PODEPSANÍ HRÁČI BRANKÁŘI: Vojtěch Mokry (19 let), Martin Holík (21). OBRÁNCI: Tomáš Drtil (30), Martin Pěnčík (20), Ludvík Rutar (21). ÚTOČNÍCI: Denis Kindl (28), Daniel Vachutka (28), Tomáš Vildumetz (22), Daniel Spratek (23), Lukáš Žálčík (30), Dávid Kohút (23).

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*