Recept Týdne – Dýňová polévka

Dýňová polévka s mrkví

Co budeme potřebovat:

  • 1 střední dýni hokkaido
  • 1 lžíci másla
  • 3 střední mrkve
  • 1 cibuli
  • 3 cm zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml kokosového mléka
  • 300 – 400 ml vody (podle potřeby)
  • 1 chilli papričku nebo ½ lžičky chilli koření
  • ½ lžičky mletého kmínu

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Oloupeme mrkve a nakrájíme je na větší kousky. Dýni pořádně omyjeme a neloupeme, může se vařit se slupkou. Dýni rozkrojíme napůl, odkrojíme stopku a vydlabeme semínka, poté dýni nakrájíme na cca 4 cm velké kousky. Nastrouháme oloupaný zázvor a nasekáme cibuli s chilli a česnekem najemno. Dozlatova na másle opečeme cibuli s česnekem, zázvorem, chilli, kmínem a kari a necháme minutu provonět. Poté přidáme dýni s mrkví, sůl a pepř a všechno zalijeme kokosovým mlékem a dolijeme vodou. Vodu přidáváme postupně, protože dýně i mrkev je pokaždé jinak velká, a proto se spotřeba vody liší. Hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 20 – 30 minut doměkka. Do mrkve a dýně píchneme vidličkou a podle toho se řídíme. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a dochucujeme solí a pepřem (někdy je potřeba dosladit třtinovým cukrem). Hotovou polévku ozdobíme koriandrem. Tak šup do kuchyně! (sk)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*