Šumperský divadelní restart bude ve znamení Srdcovky

ŠUMPERK · Do nové předplatitelské sezóny letos divadlo vyrazilo se sloganem Srdcovka. Zahrnuje pětici nových divadelních titulů a tři pohádky, z nichž jedna je určena pro úplně nejmenší publikum a odehraje se na studiové scéně na Hrádku.

Vladimíra Bartoňová

„Srdcovka mě napadla ještě před propuknutím koronavirové pandemie, aniž bych tušil, co bude následovat. Dnes jsme v krizové situaci a tímto sloganem chceme našim příznivcům vzkázat, že pokud nás mají rádi, pokud jsme jejich srdcovkou, mohou nás podpořit právě zakoupením předplatného na příští sezónu. Letos to potřebujeme víc než kdy jindy,“ uvedl k mottu příští divadelní sezóny ředitel Matěj Kašík. Ta bude mít v podtitulu devětašedesátku a datum zahájení 12. září, kdy herci na jevišti šumperského divadla odehrají první premiéru.

„Můžete se těšit na vynikající detektivku inspirovanou filmovou klasikou Alfreda Hitchcocka, na historické drama proslulé i díky filmu z roku 2010, na divadelní adaptaci ryze české klasiky, na brilantní konverzační komedii polského autora a anglickou tragikomedii podle známého knižního bestselleru,“ vyjmenovává chystané žánry ředitel divadla. Detailně o nich pojednává právě předplatné Srdcovka, které bude pro zájemce v prodeji až do zahájení sezóny.

Mezitím červnový restart

Na první večerní představení po pauze se mohou dospělí diváci těšit v pátek 19. června, o den dříve mu bude předcházet Srdcovka! „Pod tímto názvem připravujeme pod režijní taktovkou ředitele divadla scénické čtení, kde se představí nejen naši noví členové souboru. Diváky určitě potěšíme také naší úspěšnou inscenací Vinetůůů!, kterou uvedeme 20. a 26. června,“ zvou herci diváky znovu do hlediště. Pro dětské diváky je na pátek 12. června připravena Krkonošská pohádka v režii Pavla Gejguše. Postava Trautenberka, Krakonoše, Kuby, Ančete a hajného pobaví určitě nejen děti, ale i všechny pamětníky slavného pohádkového seriálu.

Vstupenky na všechna představení zakoupí zájemci online na stránkách www.divadlosumperk.cz nebo hodinu před začátkem představení v pokladně divadla. Předplatné je možné objednat telefonicky na číslech 770 174 031 a 736 627 692 nebo prostřednictvím e-mailu predplatne@divadlosumperk.cz.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*