Krátce z kultury

Výstava Mirko Hanák 1921–1971 zahájena
ŠUMPERK · Kolekci kreseb, akvarelů, ilustrací a litografií Mirko Hanáka z vlastních sbírek představují šumperští muzejníci právě v roce, kdy si připomínáme 100. výročí autorova narození. Hanákovy osobité portréty zvířat na vás v Hollarově galerii šumperského muzea čekají do 21. listopadu.

Pamětníci promluví o osudech Němců po válce
ZÁBŘEH · Večer s Pamětí národa se uskuteční v úterý 19. října od 17 hodin v zasedací místnosti městského úřadu na Masarykově náměstí (zámek). Promítán bude dokumentární film Adama Drdy Samoty – německá historie z Moravy. Po promítání bude následovat beseda o filmu a činnosti pobočky Paměti národa.

Terapie sdílením s Vojtkem a Geislerovou
RAPOTÍN · Dnes již kultovní projekt s názvem #terapiesdilenim si sám našel cestu a získal své pevné místo v online světě i mimo něj. Má svoji specifickou knižní podobu (dvě knihy a audiokniha), podobu audioseriálu na Audioteka.cz a inspiroval vznik hraného seriálu pro Mall.Tv. V rapotínském KKC živě s Ester Geislerovou a Honzou Vojtkem 6. října od 18 do 20 hodin.

Travestiti se loučí
ŠUMPERK · V úterý 5. října do Šumperka na četná přání zavítá oblíbená travesti skupina Screamers. Úplně naposledy s ní ale vystoupí její zakládající člen, manager a konferenciér Ladislav Černý. Vstupenky jsou stále v prodeji v pokladně DK.

Kočka v oregánu chutná hořkosladce
ZÁBŘEH · Britský hit se skvostným hereckým obsazením nabídne zábřežský kulturní dům v úterý 12. října. Odpočinková komedie Kočka v oregánu s Bárou Hrzánovou, Radkem Holubem nebo Klárou Cibulkovou dovedně balancuje na pojmu hořkosladká, přitom komediální švih zůstává po celé představení zachován.

Preventivní archeologie funguje. Historici si chválí spolupráci s amatéry 
KRAJ · Stovky nálezů, které by jinak skončily v soukromých sbírkách nebo dokonce v zahraničí – místo toho jsou ozdobou mnoha tuzemských expozic nebo předmětem archeologického bádání. To je výsledek dlouholeté spolupráce Archeologického centra Olomouc s amatérskými hledači, kteří do terénu vyráží vybaveni vlastními detektory kovů.

Olympijské okamžiky v Šumperku
ŠUMPERK · Město Šumperk ve spolupráci s Domem kultury Šumperk pořádá na pěší zóně velkou fotografickou výstavu České tiskové kanceláře Olympijské okamžiky. Výstava, zahájená 1. října, potrvá do 18. listopadu. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*