Festival v srdci Jeseníků potrvá až do září

ŠUMPERK · Před pár měsíci věc nevídaná, nyní skutečnost – jedinečný hudební festival v srdci Jeseníků zahájil a nebylo to online! Následujícími zastávkami budou o prvním prázdninovém víkendu pozoruhodná místa, která stojí rozhodně za návštěvu.

Nejprve v neděli 4. července rozezní romantické varhany v komplexu mo- numentálního kláštera Hory Matky Boží na Hedeči polský varhaník Waclaw Golonka. V pondělí 5. července multitalentovaná hudebnice a zpěvačka Gab- riela Vermelho probudí nálady, pocity a poezii v nádherné secesní Tančírně v Račím údolí. Na folklórní strunu o den později zahraje mladá houslistka Markéta Janoušková s cimbálovou muzikou v originálním kulturním domě Skleník v Loučné nad Desnou.

Festival bude pokračovat celé prázdniny až do září. Do té doby uvede dal- ších devět koncertů v duchu letošního motta Česká hudební rozmanitost. Bude mezi nimi komorní večer, open air koncert na nádvoří zámku, původní barokní opera, koncert pro 51 strun, etno cesta kolem světa, mužské vokální kvarteto, jazz a swing i konfrontace s Mozartem. Pestré hudební léto v srdci Jeseníků si naplánujte na www.klasterky.cz. (red)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*