Divadla a koncerty mají v Zábřehu nové termíny. Většinou byly přeloženy na podzim

ZÁBŘEH · Vzhledem k pokračující pandemii koronaviru pokračuje i uzávěra všech kulturních institucí. „Věříme, že kulturní akce s větším počtem návštěvníků a za rozumně nastavených podmínek by se mohly konat od letních měsíců,“ uvedl jednatel Zábřežské kulturní Zdeněk David zároveň s přehledem nových termínů, které se podařilo zatím neuskutečněným představením a koncertům dojednat.

Vladimíra Bartoňová

Divadla

Ve skupině HEVOS chce kulturní dům odehrát čtyři představení: 30. srpna hru Misery se Zlatou Adamovskou a Petrem Štěpánkem, v říjnu tituly Kočka v oregánu v hlavních rolích s Bárou Hrzánovou a Radkem Holubem a Manželský poker s Jiřím Langmajerem a konečně 9. listopadu by měla sérii představení uzavřít očekávaná komedie 3 verze života s Davidem Prachařem a Igorem Chmelou. Abonenti skupiny ČEZ se mohou těšit nejprve na 15. září a titul Můj nejlepší kamarád s Alešem Hámou či Terezou Kostkovou a pak na 4. prosince, kdy do Zábřeha dorazí Filip Blažek a Miroslav Vladyka s legendární komedií Chlap na zabití. Další divadelní představení plánovaná mimo předplatné mají prázdninové termíny. Vyprodaná one man show Caveman se uskuteční 19. července a dlouho očekávané představení Lijavec přivezou do Zábřeha herci Divadla Járy Cimrmana 17. srpna. „Věříme, že ten korunovaný virus brzy zvládneme a my budeme moct hrát a vy zase chodit do divadla. Moc se na všechny diváky těšíme,“ vzkázal nedávný jubilant Zdeněk Svěrák.

Koncerty

Na podzim se do zábřežského kulturního domu chystají také další výrazné umělecké osobnosti. „Koncert Václava Neckáře a jeho kapely Bacily, kteří jsou rekordmany v počtu překládaných termínů, zahájí podzimní sezónu 3. září a 22. září by se měli dočkat jejího recitálu i příznivci Lucie Bílé. Svoje originální songy zahraje zábřežským návštěvníkům svérázný písničkář Pokáč 26. listopadu. Vstupenky na všechny uvedené i na další plánované akce lze zakoupit online na webových stránkách kulturního domu,“ sdělil David s tím, že na webových stránkách www.kulturak.info jsou v odkazu Aktuální informace termíny všech plánovaných akcí i cesty, jak se k nim dostat.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*