MISTŘI OBORU = elita, špička, kvalita. Rašner rozcupoval evropskou konkurenci

ŠUMPERK • Umí prorazit v našlapané konkurenci, která se netají smělými medailovými plány a ambicemi. Šumpersko bylo odjakživa líhní zajímavých sportovců se zajímavým po– tenciálem. Mladší generaci zastupuje kanoista Karel Rašner, jehož bilance z letošních vrcholných evropských akcí se zastavila na devíti cenných kovech!

page12image65386928
ZÁBŘEH • Rodák ze Zábřeha David Jílek se zařadil mezi absolutní elitu mezinárodního mistrovství republiky ve středním triatlonu. Po úvodním plavání, které mu nevyšlo podle představ, si v průběžném pořadí polepšil během devadesátikilometrové kolové části. Její součástí byly nejen občasný déšť a nepříjemná zima, ale i náročné převýšení čítající 1400 metrů. V závěrečném běhu poskočil z páté pozice na čtvrtou a nelehký závod dokončil jako třetí nejlepší Čech.
page12image65385056
BRNO • Rodinný tandem se může těšit z mistrovského titulu. Šumperští vzpěrači v závěrečném kole veteránské ligy zno- vu nastoupili za A tým spřáteleného Holešova a dobrými výkony přispěli ke druhému místu, které valašskému klubu stačilo k uhájení celkového prvenství. Ladislav Pliska trhl 82 a nad- hodil 112 kg, jeho syn Tomáš z pěti platných pokusů vytěžil 97 a 130 kg. V případě posledního výkonu se jednalo o nový český rekord v dané kategorii.
page12image65385680
ŠPANĚLSKO, SLOVINSKO • Student šumperského gymnázia, postřelmovský vodák a republikový šampión zazářil na mistrovství Evropy ve sjezdu. Ze španělských vod se mu podařilo vylovit bronz v dlouhém závodě hlídek na singl kánoi C1 a stříbro ve sprintu. V individuálním mužském soupeření byl sedmý. Talentovaný sportovec řádil jako černá ruka na kontinentálním šampionátu juniorů. Výsledkem jeho pozitivní nenasytnosti a velké úspěšnosti ve slovinském Solkanu bylo pět zlatých a dvě stříbrné medaile! (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*