Zábřežské Sulko z zesměšnilo Dolany, Rapotín skolil Lutín až po penaltách

DOLANY, LUTÍN • To je ono! Fotbalisté Zábřeha rozehráli na Hané velkolepé představení. Jeho součástí bylo pět akcí s gólovou tečkou. Další parádní

zápas v dresu Sulka má za sebou útočník Antl, jenž se na popravě Dolan podílel zkompletováním hattricku a čtyřmi kanadskými body.

Petr Fišer, Bohumil Tesař

KRAJSKÝ PŘEBOR DOLANY – ZÁBŘEH 0:5 (0:1)

Svůj ofenzivní koncert rozehrál ve 23. minutě, kdy jej po dolanské ztrátě uvolnil hrotový parťák Nízký. Antl o sobě dával vědět i ve druhé půli, kdy našel dvorního nahrávače v Žandovi. V obou případech střílel bez přípravy rovnou z první, přičemž jednou trefil volné místo u tyče a jednou vymetl šibenici. Aby toho nebylo málo, připsal si také asistenci. Když se zmocnil balónu úspěšným vypíchnutím, naservíroval ho pod sebe Václavu Holíkovi. Tomu stačilo provést jednoduchý zásun do prázdné klece. Skóre se naposledy měnilo v 79. minutě. Skrumáž před brankou domácího mužstva ukončila křížná rána Davida Nízkého. „Bylo jen otázkou času, kdy dáme první gól a jakým rozdílem vyhrajeme. Ve druhém poločase jsme soupeře převyšovali fyzicky i kombinačně. Výsledek je to zasloužený,“ konstatoval spokojeně zábřežský středopolař Lukáš Okleštěk.

BRANKY: 23., 51. a 68. Antl, 60. V. Holík, 79. Nízký. Diváci: 150. ZÁBŘEH: Schubert – A. Němec, Laštůvka, M. Žanda, Lukas – Nádeníček, M. Lepka,M. Novák, Michal Sitta – Antl, Nízký. Střídali: 59. V. Holík, 59. Okleštěk, 79. Janák, 79. Maistryzsin.

LUTÍN – RAPOTÍN 1:1 (0:1), 0:3 na penalty

Po třech venkovních bodech sahal i Rapotín. Duel v Lutíně výborně rozehrál, už v 10. minutě skóroval po hezké akci Jaroslav Klemsa. „Soupeř byl víc na míči. My jsme vycházeli ze středního bloku a troufám si tvrdit, že jsme si vytvářeli nebezpečnější momenty. Znovu nás ale trápila koncovka. Kdybychom proměnili aspoň jednu další šanci a zvýšili na 2:0, věřím tomu, že by to klaplo,“ neskrýval svůj pohled na věc rapotínský kouč Radim Netopil. Jeho svěřenci se ve druhé půli nevyvarovali výpadku. Hluchá pasáž trvala čtvrthodinu a domácí během ní vyrovnali. „Inkasovaný gól nás trochu srazil. Domácí zlobili hlavně ze standardek a nakopávaných míčů, které směřovaly do velkého vápna. Snažili se při tom využívat výškové převahy. V dalším průběhu jsme se dokázali zvednout a začít znovu hrozit. Měli jsme tři nebo čtyři vyložené příležitosti. Bohužel jsme vítěznou branku nepřidali. Před utkáním bychom takový výsledek brali, teď jsme malinko zklamaní. Daly se tady urvat všechny body,“ tvrdil přesvědčeně Netopil.

BRANKY: 55. Zrník – 10. J. Klemsa. Diváci: 188. RAPOTÍN: Max – H. Hegner, Juráš, Najman (32. B. Hudec), Cejpek, D. Scheuter, Charvát, Kupčík, Drozd, J. Klemsa, Ševčík.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*