Šesti góly nabourané plány

ŠUMPERK · Poprvé v sezóně bodovali ve třech po sobě jdoucích zápasech. Šumperští hokejisté před reprezentační přestávkou ukončili dlouhou sérii herních a výsledkových nezdarů v  Benátkách a po skončení týdenní pauzy na cenné vítězství navázali povedenou partií v  Přerově. V  dobrém rozpoložení odehráli i středeční utkání proti Ústí nad Labem, jemuž důkladně nabourali předzápasové plány.

Petr Fišer

PRVNÍ LIGA ŠUMPERK – ÚSTÍ NAD LABEM 6:2 (2:0, 1:0, 3:2)

Zatímco Drakům jde ve finiši základní části už pouze o čest a o co nejdůstojnější dokončení sezóny, Slovan potřebuje nutně každý bod v přetahované o postup do play-off. V Šumperku se nechal rozházet nepříznivým a poněkud smolným průběhem úvodní periody. Nejenže v ní nezužitkoval žádnou z několika slibných příležitostí, ale navíc dvakrát inkasoval. Jozef Danielčák při nahození Volrába od modré čáry umně zkrotil letící kotouč a bleskově provedeným „florbalovým“ bekhendem ho zametl za brankovou čáru. Druhý gól domácího mužstva připomínal souhru vystřiženou z hokejové učebnice. Volráb po vyhraném buly v útočné třetině přesunul těžiště hry na nehlídaného Jaroše, jehož přihrávka na Jana Bernovského měla oči a zasloužila si oprávněné smeknutí klobouku od lehce zakončujícího forvarda. Hosté prahli po nápravě, od stavu 2:0 se ale nemohli najít. Na pohodě jim nepřidal dalekonosný pozdrav pocházející z hole zadáka Tomáše Machů, jenž vymetl horní kout. A když na startu třetí části vydláždil vkleče pracující Milfait zametenou dálnici pro Petra Kratochvíla, který se sám před gólmanem nezmýlil, ústecká loď se začala definitivně potápět. Draci byli při chuti a načatého soupeře dorazili pátým úderem. Obr Machů se převtělil do role útočníka a v brejku dvou na jednoho se nechal proslavit další gólovou asistencí tvořivého Milfaita. Ústí s několika bývalými extraligisty v sestavě (nechyběla ani dvojice Vrdlovec – Trávníček) mlčelo až do 47. minuty, kdy potrestalo chybu jinak spolehlivě chytajícího Martina Altrichtera. Ten si v úplném závěru neporadil ani s dalekonosným nahozením Aleše Furcha. Severočeši to v poslední minutě základní hrací doby zkusili bez brankáře také proto, že měli výhodu přesilové hry. Do jejich prázdné klece se z obranného pásma trefil Jozef Baláž. „Ačkoliv jsme po první třetině vedli 2:0, po herní stránce to od nás nebyla žádná sláva. Naštěstí nás podržel Altrichter. Jakmile jsme přidali další gólové zásahy a podařilo se nám odskočit do výraznějšího vedení, zbytek zápasu jsme si víceméně pohlídali,“ potěšilo trenéra vítězného týmu Martina Sobotku.

BRANKY: 7. Danielčák (Volráb, Baláž) – 1:0, 19. Bernovský (Jaroš, Dosek) – 2:0, 32. Machů (Kaplan, Blaško) – 3:0, 42. Kratochvíl (Milfait, Jaroš) – 4:0, 44. Machů (Milfait, Bernovský) – 5:0, 47. D. Sklenář (O. Bláha) – 5:1, 59. Furch (V. Brož) – 5:2, 60. Baláž – 6:2. Vyloučení 5:4, využití 0:1, v oslabení 1:0, střely na branku 33:30.

ŠUMPERK: M. Altrichter ml. – Kabelka, Machů, Záruba, Ševčík, Volráb, Dosek – Krejčiřík, Baláž, Danielčák – Jaroš, Milfait, Bernovský – J. Altrichter, T. Král, Kratochvíl – J. Horký, J. Kučera, Blaško – Kaplan.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*