Moučka zakotvil na východě Čech, Draci půjdou na led už v červenci

ŠUMPERK · Jaroslav Moučka „šumperský ha- ttrick“ nezkompletuje. Osmadvacetiletý hokejista s extraligovou minulostí bude hrát v nadcházející sezóně pouze třetí nejvyšší soutěž. Na Tyršově stadiónu působil už dvakrát, naposledy v průběhu uplynulého ročníku.

Petr Fišer

Za Draky v něm nastoupil ke třinácti zápasům. Bilance produktivního útočníka se zastavila na pěti vstřelených brankách a stejném počtu gólových asistencí. Moučka před uzavřením přestupového okna „utekl“ na Slovensko, kde se podílel na postupu Spišské Nové Vsi do elitní ligy.

O tom, zda kmenový hráč Pardubic zůstane za hranicemi, nebo zakotví v Česku, se rozhodlo v minulém týdnu. Jako staronovou posilu ho představilo ambiciózní vedení Dvora Králové, které v jeden den oznámilo podpisy tří zkušených forvardů. Kromě Moučky se s východočeským klubem domluvil na další spolupráci exšumperský centr Jiří Půhoný a také Tomáš Bláha.

Hokejisté Šumperka pokračují v letní přípravě na suchu. Minulé úterý si ji zpříjemnili fotbalovou řežbou proti Rapotínu. Kombinovanému domácímu výběru nic nedarovali a popřesných trefách Daniela Vachutky, Lukáše Žálčíka a Štěpána Dudychy vyhrá- li 3:1.

Na led Škoda arény vyjedou dříve než v předešlém roce. První ze série přátelských utkání je čeká už na konci července, kdy v domácím prostředí vyzvou Novou Paku. V dalších zápasech je důkladně prověří Vítkovice, Plzeň, Přerov, Vsetín a nově i soutěžní rival z Frýdku­Místku.

HRÁČI V PŘÍPRAVĚ

BRANKÁŘI: Martin Ho- lík, Vojtěch Mokry.

OBRÁNCI: Tomáš Drtil, Ondřej Hrachovský, Ludvík Rutar, Jakub Řezáč, Martin Pěnčík, Marek Viktorin, Štěpán Dudycha, Tomáš Dajčar.

ÚTOČNÍCI: Denis Kindl, Lukáš Žálčík, Daniel Vachutka, Tomáš Vildumetz, Rok Macuh, Daniel Spratek, Dávid Kohút, Adam Scheuter, Jakub Horký, Lukáš Kučera, Petr Antoníček.

PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ 29. ČERVENCE: 18.00

Šumperk – Nová Paka. 4. SRPNA: 17.00 Šumperk – Vítkovice. 10. SRPNA: 17.30 Plzeň – Šumperk. 12. SRP– NA: 18.00 Šumperk – Pře- rov. 24. SRPNA: 18.00 Pře- rov – Šumperk. 26. SRPNA: 18.00 Šumperk – Vsetín. 31. SRPNA: 18.00 Vsetín – Šumperk. 2. ZÁŘÍ: Frýdek- ­Místek – Šumperk.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*