Měl jsem to v hlavě, přiznal gólově strádající Jan Milfait

ŠUMPERK – Trenér si od něj slibuje, že bude týmovým tahounem. Oporou, která přidá ofenzivní nadstavbu ve chvílích, kdy to bude mladé mužstvo nejvíc potřebovat. Jenže JAN MILFAIT dlouho mlčel. Šikovný hokejový útočník se premiérové trefy po návratu do první ligy dočkal až v desátém kole.

Petr Fišer

Jan Milfait (66) a jeho neproměněná tutovka ze zápasu s Havířovem. Na gól si musel počkat až do utkání s Benátkami. foto: Petr Fišer

„V  hlavě jsem to určitě měl. Jsem rád, že mi to tam konečně spadlo,“ nezastíral tvořivý forvard, jenž v  minulé sezóně řádil jako tajfun. „Dobře vím, že jsem tady od toho, abych byl produktivním lídrem týmu.“ Šumperského šikulu, jenž se na Tyršův stadión vrátil z  Havlíčkova Brodu, přibrzdilo zranění. Proti Jihlavě nenastoupil vůbec, duel s  Frýdkem kvůli zdravotním komplikacím nedokončil. „Chvíli mi trvalo, než jsem se do toho dostal. Doufám, že se od prvního gólu odrazím a nejen já, ale i celé mužstvo budeme bodovat víc než doposud.“ Draci byli po dvou výhrách za sebou na koni. Další vítězství toužili přidat proti Benátkám, avšak na dobré výsledky z  poslední doby nenavázali. „Utkání bylo hodně vyrovnané, rozhodovaly maličkosti. Soupeř využil dvě přesilovky, a navíc přidal gól v  oslabení, což bylo klíčové. Aspoň bod jsme si podle mě zasloužili. Bohužel nás popravilo to, že jsme inkasovali ve vlastní přesilové hře. To se nám nesmí stávat,“ věděl Milfait. „Doma proti Frýdku- -Místku i  v  Prostějově jsme uspěli s  jednoduchým hokejem bez zbytečného vymýšlení a  složitých kombinací. Tentokrát jsme chtěli za kaž- -dou cenu tvořit hezké akce. Vznikalo z toho mnoho šancí, ne vždy jen na naší straně. I když k nám Benátky přijely s řadou libereckých hráčů v  čele s  Markem Zacharem, měli jsme to zvládnout líp. Už jsme odehráli i  těžší zápasy. Třeba proti Slavii,“ připomněl osmadvacetiletý centr. Hokejisté na úrovni první ligy jsou momentálně odkázáni na individuální režim stejně jako drtivá většina ostatních sportovců v  republice. „Je na každém zvlášť, jak se bude připravovat a  co všechno tomu dá. Bez toho, abychom si udržovali v  kondici, se každopádně neobejdeme. V opačném případě by byl opětovný start mnohem těžší,“ uvědomoval si Jan Milfait. Po technické stránce dobře vybavená „hračička“ každodenní zátěž rozkládá mezi běh, cvičení a posilovnu.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*