Loštice žijí fotbalem

LOŠTICE · Nový účastník I. A třídy Olomouckého kraje, tým SK Loštice 1923, svůj nečekaný postup do vyšší soutěže přivítal s radostí. Tu mu vůbec nekazila realita, že si postup nemohl vybojovat na hřišti, ale rozhodlo o něm jednání u zeleného stolu. (Nahradil jiný tým, který se do soutěže nepřihlásil.)

Bohumil Tesař

Loštický fotbalový oddíl je určitou raritou v širokánském okolí. Do soutěží v mužské kategorii má přihlášené tři týmy. A tým hraje I. A třídu a vede jej z pozice hlavního trenéra ještě hrající kouč, veterán Josef Mikeš. Ten momentálně hledá nového asistenta, protože jeho dosavadní spolupracovník Radek Horák odešel do SKP Slovanu Moravská Třebová, týmu účastníka přeboru Pardubického kraje. B tým, účastníka okresního přeboru, trénuje Miloš Zedníček. C tým, účastník III. třídy, hraje pod taktovkou trenéra Milana Dajčara.

Loštické „áčko“ by chtělo do vyšší soutěže rozšířit a posílit hráčský kádr o jednoho či dva hráče. Ze stávajícího hráčského kádru nikdo neodchází. Fotbalisté se na vyšší soutěž poctivě připravují třikrát týdně. A tým trénuje společně s „béčkem“. Trenér Josef Mikeš to ale nemá vůbec lehké. Má totiž na starosti i divizní tým dorostu FK Mohelnice, který fúzoval s loštickým dorostem.

Pětičlenný realizační tým si ale se všemi nelehkými úkoly dokáže s přehledem poradit. O tom je přesvědčený muž číslo jedna loštického fotbalu, aktivní hráč, trenér a funkcionář Josef Mikeš.

A jak se připravují dorostenci divizního týmu na svoji soutěž? „Trénují celkem čtyřikrát týdně. Dvakrát týdně se připravují s mužskými týmy, naši dorostenci u nás, mohelničtí u nich. Na to navazují další dva tréninky všech dorostenců společně,“ prozradil Josef Mikeš. Loštický A tým ve středu odehrál jedno z přípravných utkání s týmem ambiciózního 1. FC Olešnice u Bouzova. Ten potvrdil roli favorita a zvítězil poměrem 1:0 po bezbranko-
vém poločase. Herně měli navrch zkušení borci hostů, ale i domácí si dokázali vytvořit slibné, byť neproměněné šance. V utkání dostal herní příležitost na postu gólmana patnáctiletý syn trenéra Mikuláš Mikeš.
Výkonnostní cíl nováčka I.A třídy v sezóně 2021/2022 zní podle jeho trenéra takto: „Skončit do desátého místa v tabulce bez sestupových starostí.“

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*