Drakům „Vysočina“ nejela

JIHLAVA · Chuť jim nechyběla, ale že by si na hokejové Vysočině pošmákli, o tom nemohla být řeč. Hokejisté Šumperka se v  sobotním večeru na vlastní kůži přesvědčili, jaké to je, když musí čelit vedoucímu týmu tabulky. Přestože sebevědomá Jihlava nepředvedla žádný excelentní výkon, bez větších potíží jim nadělila potupného „bůra“.

Petr Fišer

PRVNÍ LIGA JIHLAVA – ŠUMPERK 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Prvoligový nováček držel bezgólový stav do patnácté minuty. Po několika zahozených šancích domácího mužstva se vybavil ostrým nábojem Tomáš Chlubna, jenž ztečoval za záda Marka Peksy střelu spoluhráče Bilčíka. V čase 18:02 to bylo už o dva góly. Hostitelé dostali výhodu přesilové hry a naložili s ní parádně. Čachotského myšlenka byla natolik geniální, že u pravé tyče volnému Skořepovi stačilo nastavit hůl a lehce usměrnit kotouč za brankovou čáru. Dukla nepřipouštěla žádné komplikace. V polovině střetnutí upláchl ve vlastním oslabení po křídle Peter Lichanec, který v přečíslení dvou na jednoho zvolil individuální řešení. Útočný manévr okořeněný chytrou kličkou do středu pole provedl naprosto dokonale – 3:0. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny bylo jasno o tom, že se žádné překvapení konat nebude. Další nedokonalosti v šumperské defenzívě z kategorie trestuhodných proslavily s velkou dávkou štěstí Matěje Pekra. Favorit si zbytek pohodově rozehraného střetnutí pohlídal. Do karet mu nahrávaly opakující se zmatky v obranném pásmu často chybujícího soupeře. V 53. minutě za ně poděkoval nepokrytý Tomáš Chlubna. „Projevilo se rozdílné tabulkové postavení. I proto, že nejsme v úplné pohodě, jsme chtěli hrát jednoduše a vycházet z dobré obrany. Na předzápasové poradě si ale něco řekneme a v samotném utkání to vypadá jinak,“ postěžoval si trenér Draků Martin Sobotka. „Za stavu 2:0 dostaneme přesilovku, a místo abychom snížili, po školáckém přeskočení puku přes hokejku inkasujeme potřetí a položíme se. Potom už to byla jen otázka skóre a zaplaťpánbůh, že se naše trápení zastavilo na výsledku 5:0. Kluci si musí uvědomit, že takhle se první liga hrát nedá. Komplikovaně, složitě, hrozně pomalu. Je potřeba, aby byli daleko rychlejší a pohotovější,“ nabádal nespokojený kouč. V minulém týdnu zapojil do sestavy Dominika Valíka. Odchovanec Třebíče se do sestavy Horácké Slavie dostával s čím dál většími obtížemi, ani v jednom z devíti odehraných zápasů se jeho pobyt na ledě nepřehoupl přes devět minut. Dokonce zaskakoval v útoku. Od působení v Šumperku si slibuje daleko větší vytížení. Bývalý mládežnický reprezentant má v Chance lize na kontě 67 startů, většinu z nich zaznamenal v pražské Slavii. Valíkův příchod představoval konečnou pro o dva roky mladšího jmenovce Věntuse. Dvacetiletý bek se s Draky rozloučil po šestnácti duelech (0+3), v průměru si připisoval dvanáct minut na zápas. Odchovanec Opavy se připravoval na přechod do mužské kategorie v mládežnických týmech Vítkovic a na Tyršově stadiónu byl od léta, kdy se pod taktovkou Martina Sobotky začalo tvořit výrazně obměněné mužstvo.

BRANKY: 15. Chlubna (Bilčík, Lichanec) – 1:0, 19. Skořepa (Čachotský, Pekr) – 2:0, 31. Lichanec – 3:0, 39. Pekr (Chlubna, Zedek) – 4:0, 53. Chlubna (Brož, Kolář) – 5:0. Vyloučení 4:5, využití 1:0, v oslabení 1:0, střely na branku 45:17. ŠUMPERK: M. Peksa – Záruba, Kabelka, Ševčík, Valík, Dosek, Machů – Jaroš, Milfait, Moučka – Baláž, Spratek, Ťjurin – Kratochvíl, T. Král, Krejčiřík – Bernovský, J. Kučera, Danielčák – Blaško.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*