Dokonalá loupež v Mikuláši

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ · Byla to dokonalá loupež. I když zábřežská Utopie vyslala na první závody nové bikrosové sezóny jen tři zástupce, vůbec nestrádala. Naopak. Co start, to medailový výsledek!

Petr Fišer

Postupné rozvolňování spojené s úbytkem nakažených covidem přináší návraty do normálu jak v běžném životě, tak i na sportovní scéně. U bývalých federálních sousedů dokonce tak, že se spolek nadšenců z Liptovského Mikuláše pustil do organizace dvou závodů prestižního Slovenského poháru.

SOBOTA

Krásné prosluněné počasí ve spojení s pečlivou přípravou dráhy místními pořadateli přinesly ve výsledku skvělý zážitek. Pravda, i zde panovala opatření proti viru, ale podchycená natolik, že by čekání ve frontě na test vydržel kterýkoliv průměrný cholerik. Nejvyšší počet účastníků se sešel v mládežnické kategorii Boys 7/8. Mezi šestatřiceti „ranaři“ nehodlal hrát podřadné housle Karel Trojek. Základní jízdy a čtvrtfinále bez problémů vyhrál, semifinále dokončil na druhém místě. I když finálové drama neodstartoval podle představ, zatnul zuby a zajistil si bronzový úspěch. Dalším pánem „na holení“ byl nejstarší matador Utopie Radomír Huf. Ani jezdícího kouče neminulo finále, kde nestačil na domácího bombarďáka a pořadatele Petera Palastyho a mladíka ve třídě Cruiser Stanislava Axmana z Uničova. Sobotní tečku za vystoupením zábřežských bikrosařů na Slovensku napsal Martin Huf. V konkurenci dvanácti závodníků v kategorii patnácti až šestnáctiletých dorostenců marně naháněl pouze dalšího místního „domorodce“ Petera Danihela.

NEDĚLE

O den později se zatáhlo a kopce Nízkých Tater posílaly do místa konání jeden černý mrak za druhým. Trojek se na podmáčené trati rozházet nenechal a představení ze soboty ještě vylepšil semifinálovým triumfem. Ačkoliv to v nejdůležitější jízdě v honbě za prvenstvím zkoušel zleva i zprava, bohnický rider Lukáš Vanco jej před sebe nepustil. Suma sumárum: druhé místo. Radomír Huf neměl s blátivým povrchem sebemenší obtíže. Postupnými krůčky se prošlapal až mezi elitu, kde si znovu přivlastnil třetí pozici. „Synátor“ Martin předváděl umění i na vodě. Největší problémy mu dělal Slovák Alexander Moravec. Ani ne tak rychlostí, ale neustálým zavíráním po celé trati. Pokusil se o to i ve finále, avšak Huf skulinku přece jen našel a za opavským Jakubem Klementem proletěl finišem jako druhý. Podtrhl tak stoprocentní úspěšnost Utopie.

KALENDÁŘ BMX 2021

ČESKÝ POHÁR: 26. a 27. června: Benátky nad Jizerou, 3. a 4. července: Opava, 7. a 8. srpna: Praha – Řepy, 28. a 29. srpna: Mikovice, 25. a 26. září: Praha – Bohnice. MORAVSKÁ LIGA: 19. a 20. června: Třinec, 17. a 18. července: Jeseník, 24. a 25. července: Brno, 14. a 15. srpna: Uničov, 4. a 5. září: Vyškov, 2. a 3. října: Zábřeh.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*