Kulturní dům zve na benefiční Fesťák pro Ukrajinu

Zažít přátelskou atmosféru, slyšet na jednom pódiu během jednoho večera úspěšné kapely z našeho regionu, a navíc možnost podpořit válkou zmítanou Ukrajinu nabídne Zábřežská kulturní v úterý 22. března, kdy se v sále kulturního domu uskuteční benefiční akce s názvem Fesťák pro Ukrajinu.Na ní zahrají nejen hitmakeři z kapely O5 a Radeček, ale i výrazné regionální kapely: zábřežští Punk Floid, Vlny, Atom, šumperský Sioux, moravičanský A.M.Úlet a také Junior Big Band ze zábřežské základní umělecké školy. Ve vestibulu příchozí roztančí dýdžejové Wentoline a Hanyss. Návštěvníci tak uslyší žánrový mix od punku, popu, rocku, folku, přes jazz a swing až po taneční hudbu. „Akci pořádáme s cílem vyjádřit solidaritu strádajícím obyvatelům Ukrajiny a také vybrat finanční prostředky na jejich podporu. Výtěžek ze vstupného bude v plné výši poukázán na sbírkový účet Českého červeného kříže a použit zejména na nákup zdravotnického materiálu,“ sdělil Zdeněk David. 

Všichni účinkující zahrají bez nároku na honorář, totéž platí o zajištění špičkové zvukové aparatury a světelného parku. „Fesťák pro Ukrajinu by se nemohl uskutečnit také bez podpory a vstřícného přístupu řady firem, které pomohly s propagací nebo cateringem – rovněž jim velmi děkujeme,“ dodal David a ocenil také ochotu všech oslovených kapel i technického týmu Radka Jandíka.
Zájemci o benefiční festival si mohou sami rozhodnout o výši vstupného, to pořadatelé nabízejí v hodnotě 100, 200, 300 nebo 400 korun. Kromě toho budou moci návštěvníci odevzdat dobrovolný příspěvek i přímo na akci. Fesťák pro Ukrajinu odstartuje v 17 hodin a skončí nejpozději s úderem půlnoci.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*