Krátce z kultury

S Veselou trojkou bude veselo

ZÁBŘEH · Pořadatelé z kulturního domu rádi plní přání návštěvníků, proto se příznivci hezké lidové písničky mohou v neděli 21. listopadu těšit na dvouhodinové vystoupení populární Veselé trojky. Sál bude mít tentokrát stolové uspořádání, bližší informace podá po- kladna kulturního domu.

Divadelníci k oslavě svátku

ZÁBŘEH, VÁCLAVOV · Václavovský kulturní podzim pokračuje 16. a 17. listopadu divadelními představeními v místním kulturním domě. Tentokrát to budou brněnští, prostějovští a slavičínští ochotníci, kteří se divákům představí. Začátky jsou v 16, 18 a 21 hodin. Více na plakátech a webových stránkách divadla Václav.

Koronavirus velkou vánoční výstavu opět zhatil

ZÁBŘEH · O velkou vánoční výstavu v podání SŠSP a služeb letos Zábřežané opět přijdou, na vině je sílící epidemie, která konání této letité tradiční akce již podruhé zhatila. O oblíbené vazby a vánoční dekorace ale zájemci nepřijdou. Škola je s žáky opět připraví a prodávat je bude ve volném prodeji před školou.

Morava na kole sklízí úspěchy

MOHELNICE · Další úspěch mohelnického mikroregionálního projektu Ochutnej Moravu na kole je na světě. V kategorii Novinky v cestovním ruchu Olomouckého kraje za rok 2020 se umístil na krásném prvním místě. Na jaře letošního roku se stejný projekt umístil na druhém místě v kategorii Nejlepší turistický produkt v celostátní Velké ceně cestovního ruchu.

Veranda hostí fotografie

POSTŘELMOV · Ještě do 28. listopadu se mohou příznivci fotografa Ladislava Doležela zajít podívat na jeho výstavu s názvem Příroda, náznaky, fantazie. V postřelmovské minigalerii Na verandě byla vernisáží zahájena 18. října. Zájem o vstup avizujte dopředu na mobilním čísle 607 504 949.

Cesta ke zdraví – úvod do psychosomatiky

BLUDOV · Pokud máte náročné povolání či čelíte tlaku okolí a cítíte, že se tyto faktory podepisují na vašem zdraví, právě pro vás je určený seminář Cesta ke zdraví – úvod do psychosomatiky s lektorem Petrem Suchým. Ten se uskuteční ve čtvrtek 18. listopadu od 16:30 hodin v Obecním klubu Bludov.

Černá a bílá v pivovaru

ZÁBŘEH · V měsících listopadu a prosinci můžete v Minigalerii Pivovaru Welzl vidět černobílé fotografie Vladimíra Skalického z Lanškrouna. Výstava je poctou starému vyvolávání fotografií v temné komoře. Kdo si na to ještě vzpomene? Černobílé fotografie nám představí atmosféru Litovelského Pomoraví.

Rekonstrukce hradu oceněna mezinárodně

KRAJ · Hlavní cenu v soutěži Česká cena za architekturu 2021 získala obnova paláce na hradě Helfštýn olomouckého atelieru-r. Už šestý ročník soutěže vyhlásila Česká komora architektů. Památka, která se nejnověji pyšní titulem Stavba roku 2021 a která byla oceněna také v nejvýznamnější muzejní soutěži Gloria Musealis, je přístupná i v listopadu a čeká na překročení stotisícové hranice návštěvnosti. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*