Krátce z kultury

Nová knihovnická soutěž

ZÁBŘEH • Pro děti je připravena nová soutěž se sovou Jůůůlií. Úkolem bude uhádnout, co znamenají jednotlivá slovní spojení inspirovaná knihou Kvidovy přeslechy. „Pracovní list je možné vyzvednout na dětském oddělení nebo stáhnout na https://www.zabreh.cz/knihovna/ a  vytisknout. Soutěžíme do konce června,“ sdělují knihovnice.

Populární cestovatelka pozve na cestu

ŠUMPERK • Sny si můžete začít plnit v každém věku. Cestovatelka a autorka knihy Do světa Hana Machalová je toho příkladem. Na cesty se vydala až na sklonku čtyřicítky, s malým dítětem a s průměrným platem. Ročně navštíví okolo šestnácti různých zemí. Své nevšední zážitky z cest povypráví v přeložené přednášce z 24. května, a to ve čtvrtek 17. června.

Městská knihovna doplnila novinky

ZÁBŘEH • Otevřeno má nyní každý všední den kromě čtvrtka vždy od 8 do 12 a od 13 do 18 hodin. „Čtenáři se mohou těšit na množství knižních novinek i rozšířenou nabídku audioknih pro děti i dospělé. Doplnila také fond společenských her a na sociální síti plánuje zveřejňovat aktuality, tipy na čtení, soutěže, zajímavosti, pozvánky, fotografie a další.

Jubileum oslaví 15 koncerty

ŠUMPERK, REGION • Už máte svého favorita z  letošních 15. Klášterních hudebních slavností? Fotografie a další podrobnosti o programu, hudebnících a lokalitách, ve kterých bude v létě znít hudba, najdete na https://bit.ly/PROGRAM_2021.

Peníze půjdou na univerzitní výuku

REGION • Olomoucký kraj letos opět podpoří výuku, vědecký výzkum či propagaci na vysokých školách v regionu. Dotace v celkové výši 18 500 000 korun poputuje na Moravskou vysokou školu a Univerzitu Palackého v Olomouci, Vysokou školu logistiky a VŠB – TUO. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*