Krátce z kultury

Vernisáž bez diváků

ŠUMPERK · Ve středu 14. října byla podvečerní Galerie Jiřího Jílka posmutnělá, protože jí chyběli diváci. Na druhou stranu V čiré radosti, protože to je název nové výstavy obrázků Hany Puchové, kterou provozovatelé galerie Kovalovi přivezli z  Ostravy. „Kdybyste tu mohli postát nebo posedět, určitě by vám to zvedlo náladu. Ty obrázky tu na vás ale budou čekat a  my doufáme, že se s nimi budete moct potěšit co nejdřív,“ vzkazují svým příznivcům galeristé.

Výstavu v knihovně zhlédnout lze

ŠUMPERK · V  půjčovně pro děti a  mládež jsou vystavené oceněné práce z  výtvarné soutěže, která byla vyhlášena k  festivalu Město čte knihu. Namalovaly je děti z  šumperských škol. Stihly to ještě před jejich opětovným uzavřením. „Knihovna je pro veřejnost otevřená, takže vystavené obrázky můžete kdykoliv vidět,“ zvou knihovnice k návštěvě.

Zábřežská kultura má náhradní termín

ZÁBŘEH · „Náhradní divadelní představení za Veselé Velikonoce – Chlap na zabití – překládáme z 13. 10. na 12. 12, vystoupení Lucie Bílé na 27. listopadu a  pro Václava Neckáře budeme hledat už několikátý termín,“ okomentoval současné omezení v  kultuře Zdeněk David ze Zábřežské kulturní. Vstupenky zůstávají v platnosti, jen na slavici Bílou je v  případě závažných důvodů možné vstupenky vrátit v  místě zakoupení, a to nejpozději do pátku 23. října. zámku.

Korona ruší divadelní podzim i soutěžní přehlídku

VÁCLAVOV · Vzhledem k epidemiologické situaci se zastavuje veškerá činnost Divadla Václav až do odvolání. Po neuskutečněné premiéře Čechova se tak divadelníci se svými příznivci nesejdou ani 31. 10. u  kapličky svaté Anežky české. O  konání či nekonání přehlídky O  Václava, naplánované na 13. až 17. 11., pořadatelé rozhodnou začátkem listopadu a nasmlouvaná představení odehrají či zruší podle požadavků pořadatele a pravidel stanovených vládou ČR.

Počkat musí i  muzejní exponáty

REGION • Na své návštěvníky si musejí počkat i muzejní a jim podobné exponáty. A  to minimálně do 3. listopadu. Týká se to nejen všech výstavních prostor a ploch ve správě Vlastivědného muzea v Šumperku (tedy i muzea v Zábřeze, Mohelnici, Lošticích nebo na hradě Úsov), které jsou od minulého pondělí pro veřejnost uzavřené, ale také např. hradu Bouzov nebo hrabovské hvězdárny.

Nový termín potvrdily i původní hvězdy

ZÁBŘEH • „Milí fanoušci a milovníci jazzově-swingových melodií. Za aktuálních opatření nebylo možné, aby se Jazz in Hall konal v avizovaném termínu ani v  rouškách. My se ale nevzdáváme a  věříme, že dlouho připravovaný a vyšperkovaný program bude moci proběhnout v náhradním termínu 3. až 5. prosince, kdy nám potvrdila účast většina účinkujících. Pevně věříme, že se vám vejdeme do diáře a že dorazíte!“ informují zábřežští pořadatelé. (vav)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*