I zářijová nabídka bude bohatá

ŠUMPERK · „Na začátek září jsme pro milovníky umění připravili třetí roč- ník artového večera s mladými umělci z Olomouckého kraje,“ zve zájemce Michaela Horáčková ze šumperského kulturního stánku.

A hned o tři dny později se v šumperském klášterním kostele uskuteční 48. ročník tradičního festivalu Preludium Aloise Motýla, kde hlavní hvězdou večera bude držitelka ocenění Zlatý oříšek Nora Lubbadová. „Třetí ročník bude pro mě trochu odlišný. S hvězdami minulých ročníků nás pojilo dlouholeté přátelství. Letošní autory však téměř neznám, o to více jsem mile překvapen, jaké talenty se nám povedlo ulovit,“ uvedl dramaturg Ondřej Procházka.

Tomu, že letos nebude na ART.bloku o hvězdy nouze, nasvědčuje fakt, že všichni čtyři autoři byli přijati na prestižní umělecké školy. Popovídat si tak lidé budou moci se studenty Akademie výtvarných umění, režie při FAMU, Výtvarné školy Václava Hollara nebo plzeňské fakulty designu a umění Ladislava Sutnara.

Celý artový večer začíná v pátek 3. září v 19 hodin v šumperském G-klubu, vstupné je sto korun. Více informací o programu a online rezervace najdete na www.dksumperk.cz.

(vla)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*