Velikonoční beránek

Potřebujeme:

Poleva:

1 bílek

1 lžička citronové šťávy

100 g cukru moučka

Těsto:

200 g cukru krupice

špetka citrónové kůry

2 vejce

4 bílky

240 g polohrubá mouky

4 žloutky

1 vanilkový cukr

1 lžička citrónové šťávy

Postup přípravy

Do mísy dáme vejce, žloutky, cukr, citrónovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny postupně vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190 °C.

Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme.

Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého ho vyklopíme.

Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citrónovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*