Vsetín na kolenou! Dostal za uši

ŠUMPERK — Hokejisté Šumperka v  probíhajícím ročníku první ligy nevyhrávají často. Když se ale pochlapí, stojí to za to. Nevyzpytatelnému Frýdku- -Místku nadělili potupného „bůra“, krajského rivala z Prostějova zaskočili na jeho ledě a ve středečním kole Chance ligy se postarali o největší senzaci celého večera. Ambiciózní Vsetín zostudili šesti góly.

Petr Fišer

PRVNÍ LIGA ŠUMPERK – VSETÍN 6:2 (3:1, 1:1, 2:0)

Po sedmi porážkách v řadě si přitom zadělali na problémy hned v zahajovací minutě. David Březina se po nepovedené střele spoluhráče Smetany zmocnil volného kotouče a pohotovou ránou jej poslal za záda brankáře Peksy. Kdo si myslel, že Draky špatné nakročení poznamená, nestačil koukat. Po špatném začátku se rozjezdili na maximální otáčky a favorizovaný Vsetín při jejich rozmachu přestával stíhat. Překvapivé rozložení sil na ledě se projevilo i na průběžném skóre, pod tlakem se bránící Valaši inkasovali třikrát po sobě. Ze zdánlivě pevné pozice je vykolejila teč Tadeáše Jaroše, přesně umístěná dělovka Daniela Kabelky od modré čáry a také neomylné zakončení Daniela Spratka, jemuž „namazal“ černou gumu na hokejovou hůl z trestné lavice se vracející obránce Záruba. Nepříznivým vývojem frustrovaní hosté se vynořili zpátky nad hladinu až ve 24. minutě. Pomohla jim k tomu výhoda přesilové hry. Radim Kucharzcyk vložil herní náčiní do střílené nabídky od Pechance a bylo to jen o gól. Zlomovým momentem se ukázal být vsetínský propad ze 34. minuty. I když sám na branku ujíždějící útočník Král v souboji jeden na jednoho neuspěl, dlouho smutnit nemusel. Radost ve tváři mu vyvolala následná spolupráce juniora Horkého a mladého slovenského forvarda Jána Blaška. Šumperskými ataky těžce bombardovaná valašská loď přišla o klesající rychlost v úvodní pětiminutovce třetí třetiny. Definitivně ke dnu ji poslaly lahůdkové souhry až nebývale sebevědomých Draků. Nejprve se ujala ukázková výměna puku mezi novým kapitánem mužstva Janem Milfaitem a čerstvou ruskou posilou Konstantinem Ťjurinem. O chvíli později musela uspokojit nároky nejnáročnějších strávníků i neméně chutná laskomina podávaná trojicí Ševčík, Baláž, Kratochvíl. Radost pohledět. Radost konzumovat! „Rychle obdržená branka kluky nakopla a nažhavila. Myslím si, že vývoj i skóre otočili zaslouženě, dávali hezké góly po pěkných akcích. Hodně důležité bylo naše odskočení na 4:2,“ bilancoval trenér Martin Sobotka. „Jsem moc rád, že jsme ve zbytku zápasu nepovolili Vsetínu žádné další snížení. I když je pořád na čem pracovat, mužstvo zaslouží pochvalu za týmový výkon. Snad se od cenného vítězství odpíchneme,“ doufal kouč Šumperka. Kromě trojice nováčků Březina, Moučka, Ťjurin mohl nasadit i Petra Fridricha ze spřátelených Vítkovic. Dvacetiletý křídelník dosud formou střídavých startů vypomáhal Havířovu. „První střídání jsme přetavili ve vedení, vypadalo to nadějně. Jenže jsme si neodpustili hloupé individuální chyby a dostali tím soupeře do hry. Uměl toho využít. Ve chvílích, kdy jsme se tlačili do útoku a snažili se s výsledkem něco udělat, nás uzemnil čtvrtým a pátým direktem,“ smutnil vsetínský kormidelník Jan Srdínko.

BRANKY: 1. Březina (Smetana, Gorčík) – 0:1, 8. Jaroš (Ševčík) – 1:1, 11. Kabelka (Věntus, Baláž) – 2:1, 14. Spratek (Záruba, Kratochvíl) – 3:1, 25. Kucharczyk (Pechanec, Gorčík) – 3:2, 34. Blaško (J. Horký, T. Král) – 4:2, 44. Ťjurin (Milfait) – 5:2, 45. Kratochvíl (Baláž, Ševčík) – 6:2. Vyloučení 5:6, využití 1:1, střely na branku 34:31. ŠUMPERK: M. Peksa – Záruba, Ševčík, Věntus, Kabelka, Weintritt, Viktorin – Jaroš, Milfait, Ťjurin – Moučka, Baláž, Fridrich – Krejčiřík, T. Král, Kratochvíl – J. Horký, Spratek, Danielčák – Blaško.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*