Trávník SK Zvole už s umělým zavlažováním

ZVOLE · Činnost fotbalistů účastníka I. B třídy se rozjížděla velmi zvolna v souladu s úředními pokyny k postupnému rozvolňování podmínek na sportování. Od začátku června už trénují dvakrát týdně a herní přípravu testují v rámci zápasů Vesnické derby ligy.

První zápas této soutěže odehráli doma s týmem Leštiny s výsledkem 3:3.

Po výsledku odvety, která skončila rovněž remízou 1:1, hráli v Loučné nad Desnou s tamním Spartakem. Ten se zřejmě už v předstihu stačil transformovat na tým TJ Sokol Velké Losiny B. Nový tým, složený z am- biciózních mladíků, hosty vůbec nešetřil a ti si domů odvezli prohru v nelichotivém poměru 0:5. O týden později však Zvole na domácím hřišti stejnému soupeři porážku vrátila výsledkem 5:2. Navíc míčem čtyřikrát orazítkovala břevno a dvakrát tyč loučenskolosinské branky.

„Naším dlouhodobým problémem je úzký háčský kádr, momentálně se- dmnáctičlenný. V něm zatím ještě nemůžeme počítat s gólmanem Lumírem Šiklem, který rehabilituje po operaci kolena. Na jeho postu máme zdatnou náhradu, kterou je velmi zkušený veterán Petr Večeř, jenž letos oslaví padesátku. Je jak víno, čím starší, tím lepší, říkají naši příznivci. Pokud jde o odchody z hráčského kádru, ze zdravotních a studijních důvodů ukončil aktivní činnost Vojta Plhák. Na druhé straně jednáme také o doplnění kádru, a pokud budeme funkcionářsky úspěšní, posílí nás i bývalý hráč I. HFK Olomouc, který hrál v minulých sezónách za Slavonín,“ prozradil něco z dění v oddíle jeho předseda a zároveň i trenér Petr Dvořák.

„Specializovaná firma nám od 19. července provede rekonstrukci umělého zavlažování travnaté plochy. Tato rekonstrukce nám trošku zkomplikuje přípravu na sezónu, ale dokážeme si poradit. Po čtrnáctidenní dovolené máme v plánu 17.

července odstartovat závěrečnou přípravu na novou sezónu 2021/2022. Do té si přejeme, aby po dvou předchozích a nedohraných tato konečně proběhla od začátku do konce nerušeně. Náš sportovní cíl je hrát pěkný fotbal a držet se v klidném středu tabulky,“ vyjádřil své přání šéf všeho fotbalového dění ve Zvoli, obětavý Petr Dvořák.

Bohumil Tesař

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*