Strnadův gólový návrat, vykouzlil parádní volej

ŠUMPERK • Patrik Strnad se vrátil do sestavy fotbalového Šumperka. Bylo to znát. Hbitýpanter ze záložní řady byl jediným aktérem nedělního duelu, který vyzrál na soupeřova brankáře. Jak se později ukázalo, jednalo se o gól s nálepkou vítězného zásahu.

Petr Fišer, Bohumil Tesař

DIVIZE E

Šumperský fotbal, to není jen mužské áčko. Za klub z Tyršova
stadiónu potí krev i několik stovek mládežníků.
foto: Petr Fišer

ŠUMPERK – STRÁNÍ 1:0 (1:0)

Rozhodující moment celého střetnutí se narodil ve 13. minutě. A stál za to. Postupný útok vedený po pravé straně vyvrcholil polovysokým centrem do vápna, kde se do míče trefil z penaltové vzdálenosti už zmiňovaný Strnad. Spektakulárním volejem musel potěšit i nejnáročnější divácké konzumenty. Radost pohledět! Po hříchu to byla jedna z mála šumperských akcí,která měla divizní parametry. Hosté přesněji kombinovali, dařilo se jim v osobních soubojích, hráli důrazně a spoléhali na standardní situace. Jenže si nepotykali se střeleckou přesností. Na druhém konci opět zazlobil Patrik Strnad, jehož překvapivý projektil zpacifikoval strážce Pjajko až nadvakrát. Strání se s nepříznivým stavem nehodlalo smířit. Po výměně stran si vynutilo značnou území převahu a sebevědomě se utábořilo na útočné polovině. Šumperk se do atraktivnějších ofenzivních lokalit dostával jen sporadicky a branku soupeře už prakticky neohrozil. Jelikož mu to směrem dopředu haprovalo, hlavní trumfy musel sázet na pozornou defenzívu. Ve slunečném odpoledni pracovala bez zásadních chyb, což platilo také o brankáři Pitronovi. Největší starosti mu způsobila hlavička Spáčila, kterou zastavil s velkou námahou. „Hosté si dnes prohrát nezasloužili. Našim klukům nejde upřít obětavost, bojovnost, nasazení. Taky je ale potřeba říct to, že od nich nebyl vůbec pohledný fotbal. Ze všeho nejdůležitější jsou body a ty naštěstí máme,“ oddechl si trenér vítězů Zdeněk Opravil. Při dalším zranění Miroslava Podhorného se mu náramně šikl příchod Erika Raclavského. Mladý forvard ze Sigmy Olomouc při své premiéře strávil na trávníku 69 minut.

BRANKY: 13. P. Strnad. Diváci: 220. ŠUMPERK: Pitron – O. Kováč, Purzitidis, M. Smrž, R. Jurásek – Malacka, Pa. Strnad, Linet, Lavrovič – Ostrovka, Raclavský. Střídali: 69. Musílek, 69. A. Žák, 77. Tran Chi Dong, 91. J. Barčík.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*