SIGMA Olomouc U 18 dostala v Šumperku kanára

ŠUMPERK · Fotbalistům divizního týmu Šumperka se v přípravných zápasech daří. I ve čtvrtém přípravném utkání dokázali vyhrát a navíc udržet čisté inkasní konto.

FK ŠUMPERK – SIGMA OLOMOUC U 18 6:0 (2:0)

Ve druhém utkání v týdnu, po úterní výhře nad třetiligovým béčkem SIGMY Olomouc 3:0, nadělili i olomouckým mladíkům na cestu domů pěknou gólo- vou nadílku 6:0. Olomoučtí junioři si v Šumperku nechtěně daleko více zaběhali, než zahráli. Za velkou pohyblivost však určitě zaslouží pochvalu. Domácí fotbalisté, kteří bojují o udržení se v divizním kádru, měli o mnoho déle míč pod svojí kontrolou, a tak donutili soupeře spíše jen k pobíhání po hřišti bez míče.

Ač si šumperští fotbalisté dokázali vypracovat dost slibných příležitostí, pro chybičky v jejich za- končování byli do poločasu střelecky úspěšní pouze dvakrát. Po přestávce se gólová efektivita domácího celku podstatně vylepšila. Pěknými akcemi, vedenými po křídlech, si vypracovali řadu šancí, z nichž proměnili další čtyři. Na konečném výsledku 6:0, rovnajícímu se „tenisovému kanáru“, se hattrickem podílel Stanislav Lavrovič, dva góly si připsal Navrátil a jeden Strnad. „Fotbalem se bavíme, ale i když se nám v přípravných zápasech daří, stále je toho dost, na čem musíme zapracovat,“ řekl po zápase trenér Šumperka Zdeněk Opravil.

V příštích dnech čeká široký hráčský kádr první zužování. Hráči, kteří se do užšího kádru nevejdou, budou uvolněni na hostování do okolních týmů, hrajících krajský přebor, tedy do Velkých Losin, Rapotína a Zábřeha.

Sestava Šumperka: Pitroň – Jurásek, Antl, Liďák, Nízký – Lavrovič, Strnad, Dostál – Žák, Podhorný, Malacka. Střídali: Linet, Barčík, Bouchal, Musílek, Navrátil, Ostrovka.

(bob)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*