Sigma Olomouc, Slovácko, Zbrojovka Brno… „Čeká nás obrovská kvalita,“ ví kouč Hecl

ŠUMPERK • Stejná soutěž, ale jiná úroveň. Jak je to možné? Dorostenecká liga od doby, kdy v ní šumperští fotbalisté působili naposledy, urazila kus cesty. „Je daleko kvalitnější a tím pádem i daleko těžší,“ upozorňuje trenér Bohdan Hecl. Jeho svěřenci si už v  sobotu odbydou obnovenou premiéru. Na Tyršově stadiónu rozbije zápasové stany výběr olomoucké Sigmy.

Petr Fišer

Šumperk se po návratu do druhé nejvyšší soutěže ocitne ve vybranější společnosti. „V porovnání s divizí je to jiný level. Vždyť budeme narážet na profi kluby nebo oddíly, které mají muže ve druhé a ve třetí lize. To mluví samo za sebe. Už jen z toho, co máme nasledováno, nakoukáno a nastudováno, je jasné, že se budeme potkávat s obrovskou kvalitou. Potvrdily nám to přípravné zápasy se Sigmou nebo Chrudimí, v nichž jsme tahali za kratší konec,“ varoval Hecl. „Je potřeba se rychle adaptovat a prát se o každý bod. V dorostenecké lize bychom rádi setrvali. Všechno bonusové navíc pro mě bude příjemným překvapením. Hráči, kteří si takovou soutěží projdou, jsou při dalším kariérním kroku lépe nachystaní na přesun a zapojení se do mužského fotbalu. Proto ji považujeme za tolik důležitou. Každý z nás udělá maximum, abychom se zachránili.“ Stěžejní budou výsledky týmu U19. V Šumperku je početnější a jeví se slibněji než mladší „sedmnáctka“. „U pětek a šestek máme trochu problémy s početní kvantitou, která se projevuje i na výkonnostní kvalitě. Vždycky to bude o tom, jestli kluci chtějí nebo nechtějí tvrdě pracovat. Znovu připomínám, že budeme čelit mladíkům z profesionálních klubů, co jsou v tréninkovém procesu pětkrát až šestkrát týdně. Ani my netrénujeme málo, ale do přípravy nám vstupují některé vlivy, které naši konkurenti řešit nemusí. Třeba možnost vydělat si trochu peněz na brigádách nebo odjet na dovolenou. Všechno se tam podřizuje pouze fotbalu, kčemuž jsme u nás ještě nedospěli,“ porovnával Bohdan Hecl. Zatímco bývalý kouč mužského áčka vede družstvo U17, za partu kolem Davida Komínka zodpovídá Jakub Bauer. Oba se trochu obávají těžkého losu. Na otevírací sobotní duel navážou neméně snadné konfrontace se Slováckem a Zbrojovkou Brno. „Za jejich B týmy nehrají dorazové ročníky, ale mladší kluci, co se v další sezóně přesunou do celostátní ligy. Takže to žádná béčka nejsou. O to to budeme mít těžší. V přáteláku s Olomoucí nám od šedesáté minuty začaly ubývat síly a soupeř rozhodl. Všechno je rychlejší, důraznější a odvíjející se ve vražedném tempu. Jiné jsou také individuální schopnosti jednotlivých fotbalistů. V divizi jsme skoro každého v závěrečné půlhodině zmáčkli a zbývalo dořešit otázku, o kolik gólů vyhrajeme. Se Sigmou to bylo přesně naopak…“

VÍKENDOVÝ LOS SOBOTA: 10.30 a 12.45 Šumperk – Sigma Olomouc B, Líšeň Brno – Slovácko B, Jihlava – Prostějov, Znojmo – Poruba, Hlučín – Třinec, Kroměříž – Zbrojovka Brno B. NEDĚLE: Baník Ostrava B – Zlín B, Opava B – Frýdek- -Místek.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*