Rychle zapomenout, pšenka nekvetla

ÚSTÍ, LITOVEL • Nejlepší bude rychle zapomenout a soustředit se na další víkend. Fotbalistům Zábřeha a Rapotína v sobotním programu krajského přeboru bodová pšenka nekvetla. Sulko nestačilo na Ústí, svěřenci Radima Netopila podlehli nejtěsnějším rozdílem Litovli.

Petr Fišer, Bohumil Tesař

KRAJSKÝ PŘEBOR
LITOVEL – RAPOTÍN 1:0 (0:0)

Hosté cítili křivdu a nijak se tím netajili. Konečný výsledek určil pokutový kop, který vyvolal hodně emocí. „Penalta to byla přísná a pískat se nemusela. Litovel neměla za celý zápas žádnou pořádnou gólovku, a přesto nás díky ní porazila. Musím se přiznat, že i já jsem vytekl a s verdiktem rozhodčího se nemohl smířit. Bohužel, i takový je fotbal,“ utrousil zkla- maně kouč Netopil. „Náš výkon nebyl vůbec špatný. Hráli jsme hezky. Jen- že tomu znovu chyběly góly.

Už nevím, co s tím, zabíjí nás jalová koncovka. Buď jsme nemířili přesně, nebo nás vychytal bývalý ligový brankář Šrom,“ narážel rapotínský lodivod na promrhané možnosti Klemsy, Boška, Svačinky a Moronga. „V prvním poločase jsme byli lepší, ve druhém se to vyrovnalo. I proto, že jsme museli sáhnout k vynuceným střídáním zraněných Jardy Klemsy a Kamila Svačinky. Litovel byla jednoznačně k poražení, měli jsme tady bodovat. Bez gólové odezvy se to ale dá uskutečnit těžko.“

BRANKY: 54. Jindra. Diváci: 121. RAPOTÍN: Max – Cejpek, D. Scheu- ter, J. Klemsa, Kupčík, M. Charvát, Ševčík, Svačinka, H. Hegner, J. Ondráček, Boško. Střídali: 46. B. Hudec, 46. Šebela, 72. P. Bartošík, 77. P. Morong, 77. Körner.

ÚSTÍ – ZÁBŘEH 3:1 (2:1)

Nedáš? Dostaneš! Zábřeh nadějný vstup do zápasu ve vedení nepřetavil, a naopak sám inkasoval. Po nevyužitých příležitostech Žandy a Antla se jeho defenzíva nechala ošálit šikovnými narážečkami. Byly dvě za sebou a následovala po nich skákavá střela Petra Holoubka, která se zastavila až v síti.

Hosté potřebovali na vyrovnání deset minut. Miroslav Žanda se zmocnil odraženého balónu a povedeným projektilem se zapsal na listinu úspěš- ných střelců.

Stav 1:1 byl aktuální do 33. minuty. Ústí po odvráceném rohovém kopu nasměrovalo míč zpátky do velkého vápna, kde se uchytila šťastná patička Marka Vyky.

Na trávníku se začalo jiskřit. Přibylo žlutých karet, v jednom případě se dokonce sáhlo po červeném trestu. Vyloučení Patrika Sencoviciho ale Zábřehu paradoxně uškodilo. Hanáci se soustředili na „betonování“ defenzívního bloku a jejich hráz před pokutovým územím se pro hostující tým změnila v nedobytné území. Až na střelu Nováka toho hosté směrem dopředu víc nevymysleli.

V 54. minutě je srazil do kolen rychlý brejk soupeře. Na konci bleskového kon- tru bylo pohodlné doklepnutí neobsazeného Pavla Zagola z bezprostřední blízkosti. „Ústí se soustředilo na defenzívu, což nám dělalo potíže. Jsme mnohem radši, když druhá strana hraje otevřeněji. Překonávat obranný val se nám moc nedaří,“ uznal zábřežský středopolař Lukáš Okleštěk.

BRANKY: 7. Holoubek, 33. Vyka, 54. Zagol – 17. Žanda. Diváci: 120. ZÁBŘEH: S. Strnad – A. Němec, Lepka, Žanda, Lukas – V. Holík, M. Novák, Okleštěk, Nízký – Antl, Michal Sitta. Střídali: 46. Janák, 59. M. Laštůvka.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*